Az Ingatlantájolón elindult a licitrendszer

forrás: Prím Online, 2021. június 22. 16:42

Május-júniusban további 2-7 százalékkal csökkent az ingatlan-hirdetések száma a vezető hazai ingatlanhirdetési portálokon, mert sok ingatlan elkelt, miközben a piac is alaposan tisztul. Bár valamivel kevesebb a teljes hirdetésszám, azért ugyanúgy nehéz ma kitűnni a sok tízezer ajánlat közül. Ezért az Ingatlantájoló vadonatúj fejlesztésként most hirdetés-kiemelési licitrendszert indított.

A pandémia első hullámát követően, múlt év nyár közepén indult felfelé a hirdetések száma az összes fontos ingatlanportálon, így az Ingatlantájolón is. De 2021 első felében az újabb otthonteremtési támogatások bevezetése és a nyitás okán nagyon felpörgött az ingatlanpiac: számos lakás és ház elkelt az elmúlt hónapokban, így kikerült a rendszerből, és mivel mostanság gyorsan fogynak a lakóingatlanok, az elmúlt hónapokban az egész piacon lassú, havonta pár százalékpontos, folyamatos csökkenés figyelhető meg a hirdetések számában.

 

A kínálat csökkenésének a látványos támogatások mellett az is az oka, hogy az utóbbi hónapokban az inflációtól való félelem is megjelent, így a nagyobb megtakarításokkal bíró magánemberek is igyekeznek a pénzromlástól óvni megtakarításaikat, így sok esetben elmozdulnak a védettebb ingatlanok felé. Azaz újra megjelentek a befektetők, akik akár a támogatással felújítható ingatlanokat is keresik, vagy az újraindulás miatt bíznak a lakáspiacban.  Különösen így van ez, ha a sokszor duplájára ugró építőanyag árakat megnézzük, illetve az emiatt várható lakásár-emelkedésre gondolunk, akár az új, akár a felújított használt házak, lakások terén. Emellett ráadásul a hitelmoratórium kivezetése is óvatos lesz, így különösebben nagy, kényszerű eladói nyomás egy-két éven belül nem várható.

 

“Az Otthontérkép Csoportba tartozó Otthontérkép.hu és Ingatlantájoló.hu oldalak jelenleg mintegy 65-66 ezer, csak részben átfedésben álló lakóingatlan hirdetést tartalmaznak, így stabil, dobogós helyezést biztosítanak a Csoportnak. Az elmúlt hónapok kissé csökkenő tendenciája ellenére meglehetősen stabilak a hirdetési számaink. De ebben az ‘ajánlat-erdőben’ nagyon nem könnyű a vevő számára a legjobb ajánlat megtalálása; illetve az eladók nagyon nehezen tűnnek ki az egy-egy keresés során felugró több száz, több ezer ajánlat közül” - emeli ki Ballagó Antal, az Otthontérkép Csoport sales vezetője.

 

Ugyanis akár magánszemélyként akar ingatlant eladni valaki, akár nap, mint nap foglalkozik  ingatlanok adásvételével, azok hirdetésével, kiemelten fontos számára, hogy az érdeklődők minél könnyebben és gyorsabban ráleljenek a hirdetéseire és érkezzenek az érdeklődő telefonhívások. Ezt könnyíti meg jelentősen az Ingatlantájoló.hu új, most induló hirdetés-kiemelési licitrendszere.

 

A jelenlegi és új ügyfelek is jelentős mennyiségű bónusz kreditet kaptak az induláskor, hogy mielőbb kipróbálhassák a licitrendszert és megtapasztalják annak előnyeit. Így akár már ma licitálhatnak a legfontosabb hirdetéseikre, hogy az ingatlant keresők még könnyebben megtalálják az adott iroda vagy magánszemély hirdetett ingatlanát.

 

Miről is van szó? Lényegében mindenki tapasztalta már, hogy az ingatlant keresők általában csak a találati lista első két-három oldalát nézik meg, így nagyon lényeges, hogy egy-egy ingatlanhirdetés a listában minél előbbre kerüljön. Ehhez ezentúl nem kell mást tenni, mint a találati lista legjobb helyeire licitálni kreditekkel.

 

Felismerve a fenti kihívást az Ingatlantájolónál június elejétől  mind az ingatlanközvetítő irodák és referenseik, mind az ingatlanfejlesztő partnerek és a magánhirdetők számára lehetővé teszik a hirdetések előresorolását az úgynevezett licitrendszerben. A rendszer lényege, hogy annak a hirdetőnek a hirdetése kerül a találati lista élére, aki a legtöbb kredittel licitál. Természetesen a rangsorolás automatizált, programozott módon zajlik, akár egy nagy internetes keresőnél.

 

“Ez a rendszer igazságos, hiszen folyamatosan azok a hirdetések láthatók a találati lista elején, amelyeket a hirdetők kiemelnek” – teszi hozzá az Otthontérkép Csoport sales vezetője.

 

Ez az új megoldás az ingatlankeresőket is segíti, hiszen az ingatlanhirdetési portálok többségénél – így eddig az Ingatlantájolón is – sok esetben ingatlan kereséskor gyakran ugyanazok a régebbi hirdetések kerülnek/kerültek a találati listák elejére, amelyeket a hirdetők rendszeresen letörölnek, majd újra feladnak, hogy a hirdetés frissebbnek tűnjön, és emiatt előre kerüljön.

 

Ezzel szemben hirdetőként a jövőben mindenkinek azonos esélye lesz hirdetésével az első pozíciókban szerepelni, ingatlant keresőként pedig a legjobb ajánlatokkal találkozhatunk a találati listák elején, ahol a hirdető minél gyorsabban szeretné értékesíteni az ingatlant.

 

 

Az Ingatlantájoló.hu új licit szolgáltatása

Aki rendszeresen hirdet, vagy keres az Ingatlantájolón, az az elmúlt években is megtapasztalhatta, hogy az oldal folyamatosan frissül, fejlődik, mindig képes a megújulásra, rendszeresen jelentkezik valamilyen újdonsággal, ami mind a hirdetés feladását, megfelelő elhelyezését vagy kiemelését, mind az ingatlankeresést megkönnyíti.

 

Ezúttal viszont egy olyan újdonsággal jelentkezik az Ingatlantájoló, amire itthon ugyan van példa, de hasonlót nemzetközi szinten is csak kevés piaci szereplő alkalmaz.

 

Az új licitrendszert mindenki használhatja, aki az Ingatlantájolón hirdet, ráadásul, mivel a kreditek egységárasak (2 forint plusz áfába kerül egy kredit mindenkinek), teljesen egyenlő feltételeket teremt kisebb és nagyobb irodák, ingatlanfejlesztők, illetve magánszemélyek részére. 

 

A kreditek tehát ahhoz szükségesek, hogy egy ingatlant megfelelően pozícionáljunk, azaz a hirdetés minél előkelőbb helyet érjen el a találati listán. Krediteket bármikor lehet vásárolni és a bankkártyás fizetéssel megvásárolt kreditek azonnal jóváírásra kerülnek a kreditegyenlegben. 

 

Felmerülhet a kérdés, hogy mennyi kredit szükséges ahhoz, hogy a találati listán az első pozíciók egyikében szerepeljen egy-egy hirdetés? Erre nincsen egzakt válasz, mert a szükséges kreditmennyiség mindig attól függ, hogy adott helyre hányan licitálnak, a kiemelésért hányan versenyeznek. Például egy népszerűbb fővárosi kerületben, ahol több hasonló, jobban forgó – általában magas fajlagos árú – lakás van, ott többen versenyeznek, míg egy néhány eladó ingatlannal rendelkező kisvárosban valószínűleg kisebb a verseny az első helyekért.

 

Természetesen a felhasználó a hirdetésére kattintva bármikor ellenőrizheti, hogy hol áll adott pillanatban a hirdetése a találati listában, és mennyi kredittel kell licitálni ahhoz, hogy a kívánt pozíciót elérje. Mivel – mint említettük – a krediteket mindenki azonos áron vásárolhatja meg, ez egyenlő feltételeket teremt a versenyhez, és hirdetésünk pozícióját nem kiszámíthatatlan algoritmusok fogják szabályozni, hanem a felhasználó dönthet róla.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05