Csaknem másfél milliárd forintos fejlesztést zár le Gyöngyösön a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2021. június 29. 09:56

Az elmúlt egy évben közel másfél milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket gyöngyösi üzemében a Schneider Electric Zrt., amelyek utolsó ütemét várhatóan július végén adják át. A beruházások eredményeként 10 új munkahely jön létre az üzemben és várhatóan 12 százalékkal bővülhet az éves szinten 13 milliárd forintos forgalom. 

Jelentős fejlesztéseket valósított meg az elmúlt egy évben gyöngyösi üzemében a Schneider Electric Zrt.. A projekt első és második ütemében gyárbővítést hajtottak végre és egy új lemezmegmunkáló sort telepítettek annak érdekében, hogy saját maguk tudják elkészíteni az egyes termékcsaládok lemezburkolatait. A gyártósort a finn Pivatic cég tervezte, amely kifejezetten félautomata és automata gyártósorokra specializálódott, termékeiket világszerte több mint 100 vezető gyártónál használják.

 

A gyárbővítés két ütemben valósult meg, az első fázisban készült el az új, közel 1800 négyzetméteres alapanyagraktár, a most is zajló második fázis keretében pedig 1788 négyzetméteren egy új késztermék-raktár épül, amit a tervek szerint július végén adnak át.  

 

Emellett az automata MIG hegesztési projekt keretében átalakították vezetősín-gyártásukat, a korábbi táblás anyagból történő stancoláshelyett áttértek a szálanyagból és hegesztéssel történő gyártásra a jobb alapanyag-felhasználás érdekében. Ennél a beruházásnál is csúcstechnológiát választottak, az új MIG hegesztési állomást a hegesztés-automatizálás területén világszinten is vezető pozíciót betöltő osztrák Fronius gyártotta. 

 

A termelés további átalakítása keretében magyarországi partnerekkel együttműködve egy automata gyártósort fejlesztettek ki, amivel már az üzemben is elő tudják állítani a késztermékekbe kerülő, korábban vásárolt szigetelőfóliát. „A 45 millió forint értékű gyártósor különlegessége, hogy minden elektromos komponense, az egyszerű kismegszakítótól a legmodernebb PLC vezérlésű szervóhajtásig a Schneider Electric különböző magyarországi és európai gyáregységeiben készült, ami jól mutatja, hogy vállalatunk termékeivel az ipar minden szegmensét képesek vagyunk lefedni” - mondta el Siliga Tünde, a gyöngyösi gyár igazgatója. 

 

A Schneider Electric gyöngyösi gyára az energiamenedzsment digitalizációjában és az ipari automatizálási megoldásokban világszinten is meghatározó cég globális termelésében is speciális szerepet tölt be. Egyike annak a három üzemnek amelyben a vállalat áramvezető síneket állít elő. A mintegy 250 embert foglalkoztató gyár éves árbevétele közel 13 milliárd forint. 

Kulcsszavak: Schneider Electric

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05