Szeptemberben Budapesten kiderülhet, ki csinálta a Bitcoint

forrás: Prím Online, 2021. június 30. 11:10

A világon először Magyarországon kap szobrot a bitcoin atyja, Satoshi Nakamoto. Az álnéven jegyzett alkotó személyazonossága a mai napig ismeretlen, az ötletgazdák mégis arra kérik, ő is jöjjön el a szoboravatásra.

Szeptemberben adják át a bitcoin alapítójának mellszobrát a Graphisoft parkban, az ünnepségre pedig őt magát is szeretettel várják - azzal együtt is, hogy Satoshi Nakamoto a mai napig nem fedte fel a kilétét a nyilvánosság előtt.

 

Az online fizetőeszköz atyjának részben közösségi finanszírozásból emeltek mellszobrot a hazai kriptoközösség legfontosabb tagjai, szerintük ugyanis a blokklánc-technológia számos területen jobbá teheti a világot.

 

Györfi András, a KriptoAkademia.com szerkesztője elmondta, az alkotó kiléténél fontosabb az egyenlőség eszméje - a bronzszobor arca éppen ezért egy tükröződő felület, amibe belenézve mindenki a maga vonásaira ismerhet.

 

Ezzel együtt óriási megtiszteltetés lenne számunkra, ha a valódi Nakamoto is ellátogatna az avatóra.

 

A szobrot állíttató Györfi és társai, a MrCoin kriptopénzváltó, a Blockchain Budapest konferencia és a Blockchain Hungary szakmai szövetség képviseletében most nyílt levélben fordultak a legendás alakhoz, hogy őt magát is meginvitálják a szobor leleplezésére.

 

“Hálásak vagyunk a munkájáért. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy emléket állítunk önnek, ezen keresztül a munkásságának. Szeretettel meghívjuk önt szobrának avatására, 2021 szeptember 16-án 17:00 órára, Budapestre, a Graphisoft Parkba” - áll a Nakamotónak címzett nyílt levélben, amit a szobrot állító hat magyar kripto-szakértő írt alá.

 

 

Megreformálta a pénzrendszert

Györfiék levelükben a bitcoin atyja felé is megfogalmazzák: hisznek a decentralizáció erejében, és abban, hogy tennünk kell a hagyományos pénzrendszer visszásságai ellen. Erre véleményük szerint Nakamoto alkotása, a bitcoin a megfelelő eszköz.

 

“Abban is hiszünk, hogy a bitcoin követői, az egyéb kriptopénzek között vannak olyanok, amik valódi értéket adhatnak, valós problémákat oldhatnak meg. De legfőképp abban hiszünk, hogy a bitcoin mögötti technológia, a blokklánc forradalmi változást hoz a világban. Igazságosabb, átláthatóbb, hatékonyabb rendszereket teremthet számos területen, a politikai választásoktól kezdve a segélyszállítmányok célbajuttatásáig” - írják.

 

A levélírók abban reménykednek, az internet nyilvánossága által az üzenet eljut magához Nakamotóhoz is. Hogy célbaért-e, szeptemberben kiderül - hacsak a címzett úgy nem határoz, hogy inkognitóban vesz részt a saját szobra avatóján.

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/164856165664571/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50