Az LG elkötelezte magát a legszigorúbb célok mellett az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése terén

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 14. 17:57

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy tudományosan megalapozott célokat követve 2030-ig csökkenti a főbb termékei használata során keletkező üvegházhatású gázok mennyiségét. 

Az LG így az első olyan koreai vállalat, amely részt vesz a Business Ambition for 1.5°C (Üzleti ambíciók az 1,5 °C-ért) elnevezésű, nettó nulla kibocsátást népszerűsítő globális kampányban. A Science Based Targets initiative (Tudományos Alapú Célkitűzések kezdeményezés; SBTi) vezetésével, valamint a Carbon Disclosure Project (széndioxidkibocsátás-közzétételi projekt; CDP), az ENSZ Globális Megállapodása (UNGC), a Világerőforrás Intézet (WRI) és a Természetvédelmi Világalap (WWF) támogatásával működő programban eddig világszerte mintegy 700 vállalat jelezte részvételi szándékát.

 

Az LG 2019-ben bejelentett, Zero Carbon 2030 nevű kezdeményezésében kötelezettséget vállalt arra, hogy a gyártási folyamat során keletkező közvetlen és közvetett széndioxid-kibocsátás teljes mennyiségét 50 százalékkal csökkenti a 2017-es szinthez képest. Az „Üzleti ambíciók az 1,5 °C-ért” kampány részeseként az LG új, sokkal nagyobb kihívást jelentő célt tűzött ki: különböző termékei, mint a hűtőszekrények, mosógépek és lakossági klímaberendezések használata során keletkező üvegházhatású gázok (ühg) mennyiségét is csökkenteni fogja. Az LG által a CDP számára készített idei jelentés ugyanis kimutatta, hogy a nagyméretű elektronikai eszközökhöz köthető ühg-kibocsátás több mint 80 százaléka a készülékek használata során keletkezik.

 

Az SBTi által szorgalmazott, tudományosan megalapozott célok összhangban vannak a legújabb kutatásokkal és a Párizsi Egyezményben rögzített, a globális felmelegedés 1,5 Celsius-fokra történő korlátozására vonatkozó célokkal. Az LG széndioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló ambícióját, amely a gyártástól a felhasználásig terjedő, a teljes folyamat során felmerülő emisszió mérséklésére irányul 2030-ig, az SBTi tudományos adatok alapján fogja felülvizsgálni és hitelesíteni.

 

„Az LG új célkitűzése összhangban van a közép- és hosszútávú környezetvédelmi és fenntarthatósági stratégiánkkal, amelynek célja, hogy környezetbarát termékeket és szolgáltatásokat kínáljunk a jövő generációi számára” — mondta Kim Joon-ho, az LG minőségirányítási központjának vezetője és ügyvezető alelnöke. „Az LG aktívan dolgozik a nettó zéró kibocsátásra és a körforgásos gazdaság ügyére összpontosító környezetvédelmi megoldásokon, hogy a következő generációk számára egy élhetőbb jövőt teremtsen.”

Kulcsszavak: LG Electronics

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05