Új designnal élesítették az ország legújabb online termelői piacát

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 9. 17:55

A fogyasztói visszajelzések és a megrendelések száma alapján minden várakozást felülmúló tesztüzem végével élesben is elindult Magyarország legújabb online termelői piaca. A Közért+ online webshopja szeptember 6-tól megújult felületen várja a vásárlókat, akik a korábbinál jóval szélesebb termékkínálatból válogathatnak. A megnövelt raktárkapacitásnak köszönhetően a kozertplusz.hu bővítette kiszállítási területét is, és egész hónapban hatalmas nyitási akcióval kedveskedik a hazai áruk kedvelőinek.

Március elejével kezdődött el Magyarország legújabb online termelői piacának tesztüzeme. A kozertplusz.hu szolgáltatásai iránt az elmúlt fél évben országszerte komoly érdeklődés mutatkozott, a megrendelések száma hónapról hónapra dinamikusan növekedett, az értékesítés volumene a tervek szerint meg fogja közelíteni a nagyobb kereskedelmi láncok online forgalmát.

 

Dr. Czermann János vezérigazgató arról beszélt, a fogyasztói visszajelzések gyakorlatilag kivétel nélkül pozitívak voltak, hiszen míg a termelő helyett egy kalap alatt megoldják a digitalizációt, a minőségbiztosítást, a megfelelő marketinget és a logisztikát is, addig a fogyasztói oldalon ki tudják szolgálni azokat is, akik bár szeretik a termelői árukat, nehezen tudtak mostanáig hozzájutni.

 

„Rengeteg vásárlónk visszajelzése az, hogy a gyerekkori ízeket visszük újra házhoz. Az ilyen visszacsatolások megerősítettek bennünket abban a hitben, hogy jó úton haladunk és kétszer akkora intenzitással folytattuk az elkezdett munkát. Sokat tanultunk az elmúlt időszakban és meggyőződtünk róla, hogy jelentős igény mutatkozik a magyar háztartásokban a magyar termékek iránt. Érdekelt minket az emberek véleménye, ezért minden építő kritikát beépítettünk a rendszerbe, hogy minél magasabb színvonalon tudjuk kielégíteni a vásárlóink igényeit” – fogalmazott.

 

 

Nyomon követhető termékek és nagy nyitási akció

A tesztüzem idején 300 termékből lehetett válogatni hazánk legújabb termelői piacán, ezt 1500 féle árura bővítették ki szeptember elejére, a közeljövőben pedig 5000-6000 termékből álló sortiment kialakítását tűzték ki célul, melyek között már a nagyobb magyar brandek is megtalálhatók lesznek a termelői áruk mellett.

 

Jelentősen nőtt a kiszállítási terület is. Budapest, Pest megye és az M1-es és M5-ös autópálya vonala mellett már a Balaton, a Velencei-tó és Székesfehérvár térségében is kiviszik a megrendelt csomagokat, de a termékek egy része az ország teljes területéről elérhetővé válik a következő időszakban.

 

Az eddigi egy telephely helyett hamarosan három raktárból szolgálják ki a vevőiket: a Közért+ Kiskőrös mellett Győrben és Pest megyében is megkezdte a logisztikai központok fejlesztését, a további raktárak jelentősen növelik a forgatható áruk mennyiségét, és gyorsítják logisztikai folyamatokat.

 

„Árban nagyon versenyképesek vagyunk, aminek oka, hogy míg a hipermarketek esetében a termelők rossz alkupozícióba kerülnek, volumenkötelezettségük van és ezáltal a töredéke marad náluk a reális eladási árnak, addig a Közért+ a rövid ellátási láncnak, és a kereskedelmi stratégiájának köszönhetően a termelők, beszállítók számára kedvezőbb beszerzési árakat tud biztosítani, mint a legtöbb kereskedelmi szereplő. Mi közvetlenül a termelőtől a fogyasztóhoz visszük az összeállított csomagokat és szerényebb haszonkulccsal dolgozunk, így vásárlóink is versenyképes árakon érhetik el a termékeket. Arra törekszünk, hogy egyedülálló módon nálunk a beszállító és a vásárló is jól járjon!” – értékelt dr. Czermann János.

 

A kozertplusz.hu óriási nyitási akcióval készül: egész szeptemberben akár 30-40 százalékos kedvezménnyel lesznek elérhetők a kampányban résztvevő termékek, amelyek hetente frissülnek, ráadásul szeptember 14-ig a ’KOZERT1’ kuponkóddal 1.500 forint értékű levásárolható kredit és ingyenes kiszállítás ütheti a vásárlók markát minimum 10.000 forint értékű vásárlás esetén.

 

A győri Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával megvalósuló projekt a Digitális Agrár Stratégia végrehajtása körében, a Digitális Termelői Piac program részeként valósulhat meg.

 

Ha ősz, akkor immunrendszer-erősítés

Az őszi-téli szezonban, elsősorban a nagyobb szellemi megterhelés és a közösségbe való visszatérés miatt, a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt fontos az immunrendszer megerősítése, ami a leghatékonyabban szezonális gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával érhető el.

 

Dr. Kovács Viktória Anna, a kozertplusz.hu táplálkozás-tudományi szakértője arról beszélt, hogy bár az emberek hajlamosak ezt elfelejteni, de ősszel is közel annyi friss terméket fogyaszthatunk, mint a nyári hónapokban.

 

A gyümölcsök között elég csak az almára vagy a szőlőre gondolni, a zöldségek esetében pedig ilyenkor ajánlott sok céklát, sütőtököt, káposztafélét és rebarbarát fogyasztani. Mindig fontos a változatosságot szem előtt tartani annak érdekében, hogy minél többféle tápanyagot vigyünk be a szervezetbe. Válasszunk minél többféle színű zöldséget és gyümölcsöt, hiszen az eltérő színű termékek vitamintartalma is különböző.

 

A szakértő elmondta, az egészséges táplálkozás ugyanakkor nemcsak a mindennapos zöldség- és gyümölcsfogyasztásból áll, hanem hozzá tartoznak a zsírszegény húsok és tejtermékek is.

 

Az iskolakezdés apropóján a szülőknek azt ajánlja, az uzsonnás dobozba a nyers, lehetőleg helyi, termelői forrásból származó zöldségek és gyümölcsök mellett helyezzenek zsírszegény felvágottakból, sovány sajtokból és teljeskiőrlésű pékáruból készülő szendvicset a gyermekeknek, illetve tegyenek mellé olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket, hogy napközben is folyamatosan magas legyen az energiaszintjük.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05