Autómentes világnap: csökkenti a nagyvárosok forgalmát a TIER

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 18. 12:50

Az autómentes világnap alkalmából a nemrég Budapesten is elérhetővé vált TIER egymillió térítésmentes úttal ajándékozza meg a nagyvárosokban közlekedőket. A kezdeményezés célja, hogy az autózást helyettesítő, fenntartható és tiszta alternatív megoldások használatára ösztönözzék a lakosságot, ezért ezt a lehetőséget a rollermegosztó szolgáltatást első alkalommal kipróbálók vehetik igénybe a 19. Európai Mobilitási Hét keretében.

Évről évre a világ számos nagyvárosa ünnepli az autómentes világnapot szeptember 22-én, amely arra ösztönözni az autósokat, hogy egy napig mondjanak le négykerekű járművükről. A városok autómentesítése számtalan előnnyel jár a lakosság számára, egyebek mellett csökkenti a légszennyezettséget, illetve biztonságosabb közlekedési körülményeket teremt a gyalogosok és kerékpárosok számára. Az idei Európai Mobilitási Hét témája a „Biztonságos és egészséges közlekedés a fenntartható mobilitás segítségével”, amelynek kapcsán Európa vezető közösségi mikromobilitási szolgáltatója, a TIER számos aktivitást szervez a kontinensen. A rollermegosztó társaság a világnap alkalmából egymillió díjmentes utazást ajándékoz az új felhasználóknak annak érdekében, hogy minél több emberrel megismertesse és megszerettesse a környezetszennyező járművekkel szemben fenntartható alternatívát jelentő közlekedési lehetőségeket.

 

„Az autómentes napokon mindannyian szembesülhetünk azzal, milyen kedvezőtlen hatást gyakorol mindennapjainkra a légszennyezettség, s egyben felismerhetjük azt is, milyen sokféle módon használhatjuk az amúgy túlzsúfolt útszakaszokat. A legtöbb várost az autós közlekedés köré tervezték, ám itt az idő, hogy ezen változtassunk, és elkezdjük az autók helyett az emberek helyváltoztatási igényeihez igazítva újragondolni úthálózataink kialakítását” – mondta Ailin Huang, a TIER fenntarthatósági vezetője.

 

 

Egymillió térítésmentes utazás az autómentes napon az új felhasználók számára

Az új felhasználók Budapesten is különleges lehetőséget vehetnek igénybe az idei autómentes világnap alkalmából: a BEATTRAFFIC kóddal szeptember 22-én, az EMW2021BP kód felhasználásával pedig egészen szeptember 30-ig térítésmentesen* jutnak két feloldáshoz, valamint egy 20 perces utazáshoz, így könnyedén kipróbálhatják a főváros legújabb klímasemleges TIER rollereit.

 

Európa vezető közösségi mikromobilitási szolgáltatójaként a TIER elkötelezetten támogatja az Európai Mobilitási Hetet, amely az Európai Bizottság kiemelt kezdeményezése a fenntartható városi mobilitás megteremtése érdekében. A program során a kontinens városait innovatív intézkedésekre, új infrastruktúrák és technológiák népszerűsítésére, a levegő minőségének javítására és rugalmas megoldások kidolgozására ösztönzik. A résztvevő országok és városok magas száma - 38 ország és 2 097 város - jól mutatja a kezdeményezés jelentőségét, valamint a fenntartható városi mobilitás iránti növekvő igényt.

 

Hogyan küzd a TIER az európai városok forgalmának csökkentéséért?

A TIER idén áprilisban indította el „Beat Traffic for Good” kezdeményezését a városi autósforgalom és a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében. A szolgáltató célja, hogy az embereket alternatív és zéróemissziós közlekedési eszközök használatára, valamint az autóhasználat minimalizálására buzdítsa. A közlekedési adatok azt mutatják, hogy az emberek egy évben több száz órát töltenek dugókban ragadva. Az így elvesztegetett, abszurd mennyiségű időt jelképezte idén nyáron 42 véleményvezér kezdeményezése, akik négy európai városban összesen 405 órát töltöttek parkoló autókban.

 

A fentieken túl a TIER aktív párbeszédet folytat a városlakókkal és a döntéshozókkal annak érdekében, hogy közös erővel élhetőbbé, fenntarthatóbbá, zöldebbé és emberközelibbé tegyék a holnap nagyvárosait.

 

________________

* Az ajánlat csak új felhasználókra vonatkozik. Mindkét kód két feloldásra és 20 perc utazásra jogosít fel, a további feloldásokért és az utazásért a szolgáltatási feltételekben megjelölt díjat számol fel a TIER. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05