Az új ESET HOME platform könnyebb ellenőrzést és jobb kezelhetőséget kínál a felhasználóknak

forrás: Prím Online, 2021. november 4. 12:29

Megjelent az ESET otthoni biztonsági programok legújabb verziója, a megújult ESET HOME platformmal kiegészülve, amellyel a felhasználók kényelmesen, egyetlen felületről kezelhetik az összes Windows és Android otthoni eszközük biztonsági beállításait. 

Az elmúlt évben jelentősen átalakult a digitális életünk. Kiemelten fontossá vált az otthoni felhasználók védelme a folyamatosan erősödő kibertámadásokkal szemben. Ehhez igazodva az ESET újdonságai a bankolás és más online tranzakciók biztonságára, a zsarolóvírusok elleni védelemre, a szülői felügyeletre és a jelszókezelésre összpontosítanak. 

 

Az ESET fejlesztéseinek középpontjában a webes portálként és mobilalkalmazásként egyaránt elérhető ESET HOME áll, amellyel a felhasználók bárhol, bármikor könnyedén kezelhetik a fiókjukhoz csatlakoztatott Windows és Android eszközeikre telepített ESET-megoldások védelmi állapotát és beállításait.

 

A felület lehetővé teszi a felhasználók számára a licencek hozzáadását és kezelését, azok megosztását a családdal és barátokkal, valamint az Anti-Theft (Lopásvédelem), a Szülői felügyelet (Parental Control) és a Password Manager (Jelszókezelő) funkciók használatát is.

 

Ezek mellett továbbfejlesztésre kerültek az ESET NOD32 Antivirus, az ESET Internet Security és az ESET Smart Security Premium programok is.

 

 

Milyen újdonságokat tartalmaz az ESET otthoni biztonsági programok 2022-es kiadása? 

•  Védelmi fejlesztések - A Netbank- és tranzakcióvédelem funkció védelmet nyújt az online banki szolgáltatások és a webalapú kriptopénztárcák elérése közben, ráadásul mostantól az összes támogatott böngésző esetében beállítható, hogy alapértelmezetten védett módban induljon el. A Zsarolóprogramok elleni védelem továbbfejlesztett viselkedésalapú észleléssel erősödött, a szintén továbbfejlesztett Exploit blokkoló (Exploit Blocker) pedig még több rosszindulatú fájlt és szoftvert képes blokkolni. 

•  Biztonság az egész családnak — A szülők az ESET HOME platformon keresztül megoszthatják a licenceket családtagjaikkal, a webes portálon keresztül elérhető Szülői felügyelet (Parental Control) funkció segítségével pedig figyelemmel kísérhetik gyermekeik online tevékenységét és szabályozhatják a képernyő előtt töltött idejüket.

•  LiveGuard - Az ESET Smart Security Premium csomagba integrált LiveGuard egy újabb védelmi réteget biztosít az eddig soha nem látott fenyegetéstípusokkal szemben, amely még azelőtt védi meg a felhasználókat a rosszindulatú programoktól, hogy azok működésbe lépnének. A személyre szabott szolgáltatás biztonságos tesztkörnyezetben vizsgálja meg a gyanús fájlokat, beleértve a dokumentumokat, a szkripteket, a telepítőket és futtatható fájlokat.

•  Password Manager (Jelszókezelő) - Az ESET Smart Security Premiumban elérhető Password Manager teljes újratervezésen esett át a nagyobb biztonság és a könnyebb használat érdekében. A jelszókezelő minden nagyobb böngészőben elérhető bővítményként, valamint Android és iOS eszközökön natív alkalmazásként. Az új funkciók közé tartozik a KeePass és a Microsoft Authenticator támogatása. 

 

Az ESET otthoni termékek újdonságairól ide kattintva olvashat bővebben. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05