Ezentúl akár a tengerpartról is alapíthatunk céget

forrás: Prím Online, 2021. november 15. 12:32

Egy új, magyar fejlesztésű program jelentős mértékben egyszerűsíti a cégalapítási eljárást. Az ingyenesen használható felület az ügyvédeknek havi 20-30 munkaórát is megtakaríthat és a leendő cégtulajdonosoknak is lehetőség nyílik arra, hogy bárhonnan elindítsák cégük megalapítását.

A magyar fejlesztésű ingyenes program azon kívül, hogy a leendő cégtulajdonosoknak is kényelmesebbé teszi a cégalapítás elindítását, az ügyvédeket rengeteg manuális munkától kíméli meg. Ez azt jelenti, hogy a dokumentumok összeállításának folyamatát, ami kb. egy órát vesz igénybe, gyakorlatilag egy percre rövidít le. Na de pontosan mit is jelent ez.

 

Egy kis gyorstalpaló cégalapításból

Azon kívül, hogy egy-egy BT. vagy Kft. megalapításakor számos adatot meg kell adni, azt követően még az ügyvédeknek egy rakás dokumentumot elő kell állítania. Ilyen például a létesítő okirat, az aláírásminta, az ügyvédi meghatalmazás, különböző nyilatkozatok vagy éppen a Cégbíróság felé benyújtandó XML kiterjesztésű kérelem is.

 

„Azt láttuk, hogy ez az ügyvédeknek a cégalapítás során egy végtelenül unalmas, manuális munka és ezeknek a dokumentumoknak az előállítása az ügyfelektől veszi el az időt. Ezért arra gondoltunk, hogy mi lenne, ha kifejlesztenénk egy olyan programot, ami ezt a manuális munkát váltja ki, ezzel segítve az ügyvédek munkáját. Ennek lett az eredménye az ingyenesen használható magyarcegalapitas.hu felület” – mondja a program kitalálója, Varga Csaba.

 

Egy óra helyett egy percnyi munka? 

A magyar fejlesztésű program úgy működik, hogy miután a rendszerbe bekerültek az adatok, az ügyvédeknek nincs más dolguk, minthogy egyszerűen csak rákattintani a Word generálás gombra és a program egy pillanat alatt legyártja a szükséges dokumentumokat, illetve a Cégbíróság felé benyújtandó XML formátumú összesítő táblázatot is. Ezeket eddig az ügyvédek manuálisan, egyesével töltögették ki és most ezt végzi el helyettük a program.

 

„Ez a feladat kb. egy órát vesz igénybe az ügyvédek munkaidejéből cégalapításonként. Gondoljunk bele, hogy ha egy ügyvéd egy hónapban 20-30 cégalapítási eljárást folyatat le, az ebben az értelemben 20-30 munkaórát jelent. És azt gondoltuk, hogy mennyivel hasznosabb, ha a manuális munka helyett az ügyvédek inkább az ügyfeleknek való érdemi segítségre tudják fordítani ezt az időt.” – hívja fel a figyelmet Varga Csaba, a KARCMENTESAGYSEBÉSZET brand vezetője.

 

 

A leendő cégtulajdonosoknak is kényelmesebb

A program használatával tehát nem csak az ügyvédek munkája gyorsul fel, hanem az ügyfeleik is minőségibb ügyvédi szolgáltatást kaphatnak. Ráadásul a leendő cégtulajdonosok bárhonnan, kényelmesen megadhatják adataikat a rendszer segítségével.

 

„Ezt úgy oldottuk meg, hogy az ügyvéd küld egy meghívót a programon keresztül a leendő cégtulajdonos számára, aki e-mailben egy rövid tájékoztató kíséretében kap egy linket. Erre a linkre kattintva kényelmesen kitöltheti a szükséges adatokat akár a tengerparton is. Ha pedig elmenti az adatlapot, arról az ügyvéd értesítést kap és már neki is kezdhet az adatok ellenőrzésének és a dokumentumok legenerálásának. Természetesen az adatok kitöltését meg lehet ejteni az ügyvédnél személyesen is, de mivel a mai világ a digitalizálás irányába tart, ezt a megoldást is fontosnak tartottuk beépíteni” – meséli Varga Csaba, aki egyébként a KARCMENTESAGYSEBÉSZET branddel kívánja felhívni a figyelmet az üzleti életben való tudatosan jogkövető, jogtiszta és transzparens magatartásra.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05