A Check Point ismét a Gartner legjobb hálózati tűzfalak listáján

forrás: Prím Online, 2021. november 26. 09:48

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat újra felkerült a Gartner Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls (a legjobb nagyvállalati tűzfalakat összesítő) listájára, immáron huszonkettedik alkalommal, ami korábban egyetlen cégnek sem sikerült. 

„A biztonsági fenyegetések egyre kifinomultabbak, és ez megköveteli a Check Pointtól, hogy folyamatosan fejlesszük a sérülékenységvizsgálati teljesítményt, automatizáljuk a biztonsági intézkedések menedzsmentjét és olyan biztonsági architektúra újításokkal jelentkezzünk, mint a Maestro Hyperspace. Úgy gondoljuk, hogy 22-dik alkalommal is felkerülni a Gartner Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls listára, jól bizonyítja azon célunk relevanciáját, hogy a lehető legjobb biztonságot kínáljuk a gyorsan változó környezetek számára,” - mondta Itai Greenberg, a Check Point termékmenedzsmentért felelős elnök-helyettese. „Ez az idei elismerés megerősíti vezető pozíciónkat egy olyan hibrid adatközpont biztonsági architektúra szállítójaként, mely lehetővé teszi a nagyvállalatok számára, hogy egységes menedzsment rendszerrel tudják igény szerinti skálázni fenyegetésekkel szembeni védelmüket a telephelyeken és a felhőben egyaránt.” 

 

A Check Point Infinity Architektúrája az iparág első konszolidált biztonsági architektúrája, mely egyaránt elérhető a hálózatokon, felhőben, végponton, mobil és IoT eszközökön, a legmagasabb szintű fenyegetésekkel szembeni védelmet kínálva mind az ismert, mind az ismeretlen cyber-fenyegetésekkel szemben. A Check Point fenyegetésekkel szembeni megoldásainak alapja a ThreatCloud, a világ legnagyobb, fenyegetésekkel kapcsolatos adatokat és információkat tartalmazó hálózata.

 

 

A Check Point Software hálózati tűzfal termékeinek legfontosabb jellemzői:

•  Fejlett biztonsági architektúra és innovatív ütemterv: például a Check Point Maestro Hyperspace biztonsági megoldása, mely gyors, igény szerinti, felhő szerű skálázhatóságot nyújt a szervezetek telephelyi biztonsági gateway-einek, a rendelkezésre álló erőforrások és a redundancia, valamint az autonóm fenyegetésekkel szembeni védelem intelligens kezelésével, ami automatikus, a háttérben folyamatosan optimalizált biztonsági házirendekkel és beállításokkal segíti az adminisztrátorok munkáját.

•  Teljes portfolió a folyamatosan változó IT környezetek biztonságához: a Check Point Software biztonsági stratégiája egyértelműen a megelőzést teszi az első helyre, olyan termékekkel, melyek megfelelnek a telephelyi, hibrid és IaaS biztonsági igényeknek is. Átfogó biztonsági architektúrája gördülékenyen tud teljes IT-infrastruktúrákat menedzselni: a Quantum a telephelyi rendszerek, a Check Point CloudGuard a nyilvános hálók (Azure, AWS, GCP stb.), míg a Harmony Connect, a vállalat SASE-megoldása, a távoli munkavégzés biztonságát adja.

•  Kiemelkedő ügyfél elégedettség: ebben az évben a Check Point Software ügyfeleinek elégedettsége is része volt a Gartner hálózati tűzfalak elemzésnek. Ez jól tükrözi a Check Point megalkuvást nem ismerő elkötelezettségét a magas színvonalú termékek, szolgáltatás és támogatás iránt. A vállalat világszerte 80-nál is több ország, több mint 100.000 szervezetét, köztük a globális Fortune 500 listán szereplők 90%-át tudhatja az ügyfelei között. 

 

Sok nagyvállalat tartósan átáll a hibrid munka-modellre, így a SASE biztonsági megoldások bevezetése terjed. A SASE-modell a hagyományos hálózati infrastruktúrák korlátait kezeli, a hálózati munka és a biztonság felhőben történő konvergálásával, ezzel lehetővé téve a nagyvállalatok számára a biztonság és a fenyegetésekkel szembeni védelem prioritizálását. A Check Point Harmony Connect SASE az egyetlen olyan megelőzés-fókuszú SASE-megoldást kínálja, mely 100%-os eredményt tud felmutatni a kártékony programok megállítása terén, amivel lehetővé teszi a nagyvállalatok számára, hogy még a legfejlettebb támadásokat is megelőzzék és blokkolják, még azelőtt, hogy megzavarnák az üzletmenetet. A legfontosabb jellemzők közül néhány: Firewall-as-a-service, Zero Trust Network Access (ZTNA) és a felhőben elérhető Secure Web Gateway (SWG).

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50