Az agyamra mész! – legidegesítőbb szokások az irodában

forrás: Prím Online, 2021. december 8. 20:35

A hangos telefonálástól a csámcsogásig széles a skála, összegyűjtöttük az 5 legidegesítőbb szokást, amit a kollégák művelhetnek az irodában.

A munkatársak átlagos esetben napi 8 órát töltenek együtt az irodában, a reggeli kávétól a délutáni elköszönésig. Egy kicsit olyan, mint egy együttélés, kevesen tudják tartani az előnyös homlokzatukat hosszú órákon, heteken keresztül. Így viszont fel – felbukkannak az idegesítő szokások, amiket, ha észrevettél, onnantól valahogy még zavaróbbá válnak. Neked melyik ismerős?

 

Ordít a telefonba

Rendszeres – főleg magánjellegű – telefonálások, mégpedig ordítva. Amikor éppen egy excelt bogarászol, ő a feleségével veszekszik a hétvégi vendégségen. Vagy az anyjával, vagy a gyerekkel. Már mindent tudsz a bevásárlási szokásairól, a házasságáról, és az autószerelőjénél is jobban képben vagy azzal, hogy megint mi baja annak a fránya kocsinak. Ajánld fel neki, hogy talán kényelmesebben el tud helyezkedni a telefonáláshoz a tárgyalóban, egy finom tea kíséretében…

 

 

Körmök mindenütt

A szájában, az asztalon, a füzetén, a bögréjén. Kopogtat, karmol, kapar, rág (utána rosszabb esetben köp), sőt lakkoz! Már álmodban is ezeket a hangokat hallod, mégis félsz rászólni, mert ha feszült lesz, csak még többet körmözik. Egy stresszlabda megmentheti az idegeidet, szerezz be neki egyet karácsonyra, hátha!

 

Panaszláda

A főnök, a feladat, az ügyfél, a projekt, a levelezőrendszer, de még a kávé is rossz. A leves nem elég meleg, a cukor nem elég édes, a szék kényelmetlen, a munkaidő hosszú, a tél pedig hideg. Ha bónuszt kap, akkor túl kevés, ha ajándékot, az személytelen. Soha, semmi sem jó neki és a lételeme, hogy mindezt meg is ossza veled és persze a többi kollégával is. Cselezd ki, és kérdezd meg tőle reggel, hogy mi az, amit legjobban vár a nap folyamán? (Ne lepődj meg, ha azt mondja, hogy a munkaidő végét… Egy próbát megért!)

 

Táncoló talpak

Akár zenét hallgat, akár nem, egyfolytában jár a lába. Minél inkább benne van valamiben, annál inkább dobol, az asztal pedig remeg tőle. Leesnek a könyvek, a monitor vibrál, a szemed pedig ütemre vibrál már. Amikor rászólsz, meglepődik, hiszen ő már észre sem veszi. Jó neki.

 

Illatok

Ebben a kategóriában minden rossz, amiből túl sok van. A currys csirkét az étkezőben szereted, nem az asztalodnál, az illatgyertya is émelyítő tud lenni 8 órán keresztül. Van az a parfüm mennyiség, ami nem kellemes, hanem fullasztó, a paprikás kolbászos szendvicstől, pedig – hiába lehet finom – egész napra elmegy az étvágyad. A jobbik eset persze, ha a kellemes illatokból lesz sok: a nyáron biciklivel érkező, a fürdést mellőző kolléga miatt, lehet hogy még visszasírod az adventi illatú mécsest…

 

Forrás: https://www.businessinsider.com/most-annoying-co-workers-do-2019-4

munkaeropiac.eu 

Szerző: B.B.

Fotó: Envato

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05