Új funkcióval védi vásárlóit az eMAG a webáruházban és a mobilappjában is

forrás: Prím Online, 2022. április 5. 19:55

Több lépcsős hitelesítés révén válik biztonságosabbá a vásárlás az emag.hu online áruház webes felületén, illetve az eMAG androidos és iOS-es mobilalkalmazásban. Az új biztonsági funkció aktiválása után ha esetleg illetéktelen kezekbe is jut az eMAG-fiókhoz való jelszó, belépni vagy rendelést feladni akkor sem tud az ismeretlen fél, ehhez ugyanis a vásárló mobilszámára SMS-ben kiküldött, egyszer használatos kódszámot is meg kell adni.

Fontos új biztonsági funkció bevezetésével teszi biztonságosabbá az eMAG.hu online áruházat, illetve az eMAG Marketplace piacteret használók fiókjait az eMAG-Extreme Digital. 2022. április 4-étől a több lépcsős (más néven kétfaktoros) hitelesítés is elérhetővé vált mind a www.emag.hu webes felületén, mind pedig az eMAG mobiappjában. Az adathalászok elleni védelmet kínáló funkció használatához az Androidra és iOS-re elérhető appokat frissíteni szükséges, a webes felületen viszont automatikusan megjelenik.

 

Mi az a több lépcsős hitelesítés?

Egy olyan extra védelmi vonal, amely az eMAG.hu-n regisztrált felhasználói fiókokat védi a belépéshez szükséges e-mail cím és jelszó párosának megadásán felül. A több lépcsős hitelesítést a emag.hu-n és a mobil appban egyaránt a felhasználói fiók ikonjára bökve, a weben a Biztonsági beállítások, az appban pedig A fiók beállításai menüpont alatt lehet aktiválni, ha a fiók használója itt elmenti a mobiltelefonszámát.

 

 

A több lépcsős hitelesítés aktiválását követően a emag.hu-n, vagy a mobil alkalmazásokban való belépéskor az e-mail cím és a jelszó párosának megadása után a rendszer egy hatjegyű hitelesítő számkódot is bekér, amelyet a belépés nyomán küld ki SMS-ben a fiókban megadott mobilszámra.

 

Ugyanebben a menüben a felhasználók áttekinthetik azoknak az eszközöknek a listáját is, amelyekről bejelentkeztek eMAG-fiókjukba, és ha esetleg munkahelyen, másnak ajándékozott eszközök bejelentkezve maradtak volna, lehetőségük van a távolból kiléptetni akár mobil eszközről, akár PC-ről a bejelentkezve maradt fiókjukat, hogy ahhoz senki illetéktelen ne férhessen hozzá.

 

“Azt követően, hogy néhány hete csatlakoztunk az adathalász támadások visszaszorítását célzó hazai iparági együttműködéshez, a több lépcsős hitelesítés bevezetésével az eMAG-Extreme Digital jelentős mérföldkövet ért el ügyfeleinek védelmében. Bár a több faktoros hitelesítést egyre több hazai vállalkozásnál alkalmazzák, a magánfelhasználók körében kevésbé terjedt el ez a biztonsági funkció, de mi a céges és magán ügyfeleink számára egyaránt javasoljuk a használatát” – kommentálta az új funkció bevezetését Várkonyi Balázs, az eMAG-Extreme Digital ügyvezetője.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50