A Jelen kihívása: a Jövő vállalatvezetése

forrás: Prím Online, 2022. április 23. 14:55

A Menedzserszövetség nagysikerű Menedzserek a Társadalomért – Fókuszban a Jövő! egész napos konferenciája 2022 április 20-án, a Hilton Budapest Báltermében, hibrid formában került megrendezésre.  A konferencia idei témája: „A Jelen kihívása: a Jövő vállalatvezetése”

A harmadik éve megrendezésre kerülő Menedzserek a Társadalomért – Fókuszban a Jövő! konferencia idén olyan témákat járt körbe, mint a vállalatvezetők szerepe megváltozott környezetben, valamint a dekarbonizáció, mobilitás, fenntartható fejlődés, energia átmenet, a globalizáció-lokalizáció és sok más izgalmas és kiemelten fontos gazdasági téma került terítékre elismert magyar szakértőktől, vállalatvezetőktől.

 

A Menedzserszövetség 2022-ben is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy tagjainak, követőinek konferenciájával hasznos, naprakész információkat nyújtson, egy reális jövőképet mutasson, mellyel célja a vezetők támogatása a vállalatok gazdaságos és fenntartható működtetésében.

 

Az idei konferencia 2 hivatalos köszöntővel indult, és a nap folyamán 8 izgalmas panelbeszélgetést és további 2 előadást állítottak színpadra a szervezők, közel 35, a saját szektorában kiemelkedő előadóval, akik megosztották a nyilvánossággal aktuális helyzetértékelőjüket és intellektuális segítséget nyújtottak, támpontot adtak a résztvevők/nézők számára.

 

Abban minden előadó egyetértett, hogy a jelenlegi helyzet – pandémia okozta válság, az orosz-ukrán konfliktus – más vezetői mentalitást kíván, mint amit eddig megszoktunk. Most minden eddiginél jobban felértékelődik az egyéni döntések, a személyi felelősség súlya. A gyors változások gyors napi döntéseket igényelnek, és már nem lehet az „egy üdvözítő” megoldást keresni, hanem több scenárióban kell gondolkodni, és egyre inkább fontossá válnak a gyors reakció időt biztosító lokális döntések. 

 

 

Az elmúlt 2 év azt is megmutatta, hogy a jó vezetők a válságot lehetőségként élték meg. Számos olyan problémára találtunk gyors megoldásokat, amelyet előtte évekig vagy akár évtizedekig készítettünk elő. Erre legjobb példa a digitalizáció hihetetlen gyors fejlődése.

 

Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke záróbeszédében azt is kiemelte, hogy napjainkban a jó vezető ismérve, hogy mérlegelni tudja, hogy mikor élvezzen elsőbbséget az üzleti érdek, és mikor válik elsődleges feladattá a közvetlen kollégákról, a vállalat dolgozóiról és a társadalom rászoruló rétegeiről való gondoskodás.

 

Az elnök a konferencián jelentette be a szövetség nagysikerű mentor programjának újabb állomást, a Master Class 1.0 Mentor program elindítását is, mely a 40 feletti vállalatvezetőknek ad lehetőséget a programhoz való csatlakozásra.  A jelentkezési idő 2022. április 20-án indult és május 31. tart, a 40 év alatti fiatal vezetők számára már hatodik alkalommal meghirdetett Jövő Menedzsere 6.0 Mentor Programmal párhuzamosan. 

 

A konferencia főtámogatója, az E.ON Hungária Zrt. szakmai támogatásával a következő intézkedéseket hozta meg a Menedzserszövetség ügyvezetése annak céljából, hogy karbon-tudatosan bonyolítsák le rendezvényüket: 

•  Minden jegy megvásárlásával egy fa ültetését támogatták a résztvevők a II. kerületi Szépvölgyi erdőben, a Menedzserszövetség Klímavédelmi Kiserdejének bővítése céljából, többek között ezzel is hozzájárultak a résztvevőkkel közösen a rendezvény karbon-tudatos lebonyolításához

•  Papír-és műanyagmentesség, kizárólag újrahasznosított papírszalvéta használata 

•  Installációk minimalizálása és újra felhasználása: a díszletfal textil molinóját újrahasznosítják és a textilanyagból a Nubu márkával közösen táskákat készítenek, melyet a faültető programon résztvevők számára adnak majd ajándékként  

•  Hazai és idény alapanyagok felhasználása az esemény catering szolgáltatója által és a megmaradt ételek elszállítása a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Krisztinavárosi Hajléktalan Centrum részére a Budapest Bike Maffia segítségével 

•  Shell Hungary zRt. támogatásával virágmagot ajándékoztak cserépben a vendégek számára

•  Napi káros anyag kibocsátás csökkentése, a résztvevők és az előadók közös járművel vagy tömegközlekedéssel történő érkezésének támogatásával

 

A konferencia szakmai partnerszervezetei: Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara, Hungarian Business Leaders Forum, Joint Venture Szövetség, Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért. 

Fő támogatója az E.ON Hungária Zrt., kiemelt támogatója a Foxconn csoport, támogatója a Shell Hungary Zrt. és a MINI voltak.

A konferencia fővédnöke: Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09