Elvárás és versenyelőny a hatékony adat- és dokumentumkezelés

forrás: Prím Online, 2022. május 5. 09:56

Adatbiztonság, GDPR, valós idejű adatelérés, rohamléptekben bővülő adatmennyiség: a digitalizáció előrehaladtával egyre meghatározóbb a megfelelő adat- és dokumentumkezelés, amely ráadásul mind összetettebbé és bonyolultabbá válik.

A digitalizáció rohamosan növeli a vállalkozások által generált és tárolt adatok és dokumentumok mennyiségét a vállalati rendszerekben. Utóbbiak teljesítményének fenntartásához és üzemeltetési költségeinek csökkentéséhez a szervezeteknek már nem elég aktívan kezelniük az információmennyiséget: tudatos és szisztematikus hozzáállásra van szükség, az alkalmazásadatok rendszeres archiválására és tisztítására, a kapcsolódó dokumentumok megfelelő tárolásának biztosítására. 

 

„Az egyre nagyobb mértékű és átfogóbb digitalizáció miatt az adatok és dokumentumok kezelése egyre összetettebb és bonyolultabb, így még azoknak a vállalatoknak és szervezeteknek is fejtörést okoz, amelyekben előrehaladott a digitális technológiák alkalmazása” – mondta Holenda Balázs, a Deloitte Magyarország technológiai tanácsadás üzletágának szenior menedzsere. Ezt igazolta a pénzügyi szektornak adat- és dokumentumkezelési megoldásokat fejlesztő Serrala rendszeresen készített Future of Finance felmérésének legutóbbi kiadása is. Ennek – leginkább pénzügyi és treasury területeket irányító – válaszadói saját bevallásuk szerint a bonyolult és lassú kézi munkafolyamatokkal küzdenek a leggyakrabban, de a központosított információk hiánya is sokaknak okoz gondot. 

 

 

Holenda Balázs szerint a megoldás a megfelelő adat- és dokumentumkezelésben van, amely növeli a működési megtakarításokat és a hatékonyságot, egyúttal csökkenti a kockázatokat. Az adatok és dokumentumok hatékony tárolásával kontrollálni lehet az operatív rendszerekben felhalmozódó mennyiséget. Az ilyen megoldások az adatvédelmi szabályozásokhoz, így a GDPR-hoz igazodva támogatják az információtárolást, valamint teszik lehetővé a szabályos adattörlést. „Egy megfelelő rendszer alacsonyabb költségeket, rugalmas, költséghatékony adat- és dokumentumtárolást biztosít, jobb rendszerteljesítményt és csökkentett adatlábnyomot eredményez, megoldja a mennyiségi és növekedési problémákat” – szögezte le a szakember. A könnyű adatkivonatolással biztosítani lehet a könyvvizsgálók számára a szükséges formátumokat, és az auditálás és releváns információk megtartása mellett ki lehet vezetni az elavult rendszereket. 

 

Ebben lehet a vállalatok ideális segítőtársa a személyre szabható, magas felhasználói élményt kínáló S/4HANA, az SAP forradalmian új, valós idejű vállalatirányítási rendszere (ERP), amely felhőalapon és helyben telepíthető alkalmazásként (on-premise) is elérhető. Az SAP HANA platformra épülő megoldás a vállalati rendszerek teljes átalakulását ígéri: olyan elektronikus alapot teremt, amely azt a sebességet, egyszerűséget és integrációt nyújtja a vállalkozásoknak, amelyekkel képesek megfelelni a digitális gazdaság követelményeinek.

 

Holenda Balázs

„Az SAP-t használó hazai cégek a Deloitte partnerségének köszönhetően számos, a felmérésben is szereplő problémát orvosolhatnak a Serrala fejlett technológiájával, az intelligens automatizálással és a személyre szabott tanácsadással” – tette hozzá Holenda Balázs, kiemelve, hogy a Serrala adat- és dokumentumkezelési megoldások könnyen áthelyezhetők az olyan új platformokra, amilyen az SAP S/4HANA. Utóbbi szinte bármilyen régi adatbázis migrálására alkalmazható azt biztosítandó, hogy az üzleti felhasználók a korábbi, historikus információkhoz is egyszerűen hozzáférhessenek. 

 

Christian Breiholz

És ha már adatigény: a Serrala legutóbbi Future of Finance felmérésének válaszadóinak valós idejű adatokra volna a leginkább szükségük a jövőre nézve. Christian Breiholz szerint – Serrala, Accounts Payable & Adat- és Dokumentumkezelés üzletág VP – ez azt jelzi, hogy a szervezetek már nem csupán a feldolgozási költségek csökkentésére vagy a manuális feladatok megszüntetésére kívánják alkalmazni a technológiát: versenyképességüket akarják javítani azzal, hogy nagyobb értéket teremtenek.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05