Hidrogén: az energiaátmenet kulcsa

forrás: Prím Online, 2022. június 15. 14:58

Ha meg akarjuk fékezni a klímaváltozást, akkor nem mellőzhetjük a hidrogén használatát. A periódusos rendszer első eleme kulcsfontosságú tényező a közlekedés és az ipar dekarbonizálásában – feltéve, hogy a gázt CO2-kibocsátás nélkül nyerték ki. A szélturbinától a hidrogéntöltő állomásig terjedő értéklánc hosszú, és tele van technikai kihívásokkal.

 

A Pepperl+Fuchs a megfelelő érzékelőket és alkatrészeket kínálja a robbanásvédelemhez a teljes hidrogén-értéklánc mentén.

 

A dekarbonizáció számos változást hoz magával, különösen az energiatermelés, -tárolás, -elosztás és -fogyasztás eljárásaiban. A „zöld” hidrogén a jövőben alapvető szerepet fog játszani az energiatermelésben, valamint az ipar és a nehézgépjárművek szén-dioxid-mentesítésében. Annak érdekében, hogy az automatizált folyamatok biztonságosak legyenek, robbanásvédett alkatrészekre és különféle funkciókkal rendelkező érzékelőkre van szükség.

 

Az LNG-hez (folyékony földgázhoz) hasonlóan a folyékony hidrogén szállítása során is robbanásvédelmi alkatrészeket, például távoli I/O-t vagy tiszító- és nyomástartó rendszereket használnak.

 

A Pepperl+Fuchs sok éves tapasztalattal rendelkezik a robbanásvédelem és az ipari szenzortechnológia területén, így a megfelelő partner a hidrogén értékláncában – a megújuló energia az ipari felhasználásra és a hidrogéntöltő állomások számára végzett előállításától, az elektrolízis utáni nagynyomású kompresszión és szállításon át a tárolásig.

 

Az RFID alkatrésszek biztosítják a tartály megbízható azonosítását. A VisuNET FLX sorozat nagy felbontású monitora végigvezet a töltési folyamaton.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36