A felhő segíti a fenntarthatósági célok gyorsabb elérését

forrás: Prím Online, 2022. június 24. 16:31

Minden vállalati felhasználó számára elérhetővé vált a Microsoft Cloud for Sustainability, amely ahhoz járul hozzá, hogy a vállalatok és más szervezetek gyorsabban érjék el fenntarthatósági és növekedési céljaikat. Azáltal, hogy a vállalkozások képesek nyomon követni és elemezni károsanyag-kibocsátásukat és energiafelhasználásukat, javíthatnak a jelenlegi folyamataikon, így sikeresebbé tehetik az üzletet, miközben védik a bolygót is, hiszen csökken a karbonlábnyomuk.

A Microsoft és partnerhálózata olyan képességekhez juttatja a szervezeteket, amelyekkel egyszerre gyorsíthatják fel a fenntarthatósági programjuk megvalósítását, növelhetik ESG (környezeti, társadalmi felelősségvállalási és vállalatvezetési) és üzleti teljesítményüket. A Microsoft Could for Sustainability júniustól vált elérhetővé minden vállalati felhasználó számára.

 

Iparágtól és mérettől függetlenül, egyre több vállalat kötelezi el magát a nulla károsanyag-kibocsátás mellett, és kezdi el működése átalakítását. Céljuk a karbonlábnyomuk csökkentése, fenntartható gyakorlatok beépítése a saját, és teljes értékláncuk munkafolyamataiba. Ennek érdekében pedig készek jelentős befektetéseket eszközölni. Ám ahhoz, hogy a mélyreható változásokat meg tudják tervezni, és azok megvalósítását nyomon tudják követni, pontos, megbízható és gyorsan elérhető adatokra van szükségük működésük legkülönbözőbb területeiről, hiszen a vezetőknek döntéseik során egyszerre kell figyelemmel lenniük a fenntarthatósági és a növekedési célok teljesülésére.

 

A Microsoft Cloud for Sustainability egy olyan adatgyűjtő és -elemző platform, amely rálátást biztosít a vezetőknek a teljes szervezet és az ellátási lánc fenntartható működésére. A szolgáltatás részletgazdag vizualizációkkal és hasznos információkkal segíti a gyors és magabiztos döntéshozatalt.

 

 

A Microsoft Sustainability Manager által biztosított automatizált adatkapcsolatok révén a szervezetek a működés legkülönbözőbb területeiről, a berendezésekhez kapcsolt szenzorok segítségével szerezhetnek pontos, közel valós idejű információt azok kibocsátásról. Előre elkészített, vagy egyéni összekötők használatával lehet automatizálni a belső és külső károsanyag-kibocsátási, hulladékgazdálkodási adatok importálását. A rendszer az adatokat egységes formátumban, egy központi helyre gyűjti össze. A szoftver a felhőből nyert számítási kapacitásokkal méri a kibocsátási értékeket, nyomon követi és elemzi a változásokat, rögzíti az eredményeket, így nyújt közel valós idejű, átlátható képet a vállalat és a teljes ellátási lánc károsanyag-kibocsátásáról, energiafelhasználásáról és hulladékgazdálkodásáról.

 

A forrás- és tevékenységspecifikus, ipari szabvány együtthatókat használó, ajánlott algoritmusok megkönnyítik a számítási folyamatot, így egyszerűbbé válik a kibocsátás kiszámítása, áttekintése. A trendeket és lehetőségeket látványos infografikák teszik könnyen érthetővé és kommunikálhatóvá. A szoftver összehasonlításokkal, javaslatokkal segíti a problémák feltárását és a célok kitűzését. A beépített funkciók segítenek megőrizni a helyes irányt a célok elérése közben.

 

A kvantitatív, nyilvános jelentések elkészítését a Microsoft Cloud for Sustainability a DEFRA (az Egyesült Királyság környezetvédelemmel, élelmiszerüggyel és vidékkel foglalkozó minisztériuma által alkalmazott szabvány) a GRI (Global Reporting Initiative), a CDP (Carbon Disclosure Project – a fenntarthatósági világ legelismertebb nonprofit szervezete által alkalmazott szabvány) és más ügynökségek előírásainak megfelelő, beépített előkészítő sablonokkal könnyíti meg.

 

Energiatakarékos működés a felhőben, Surface eszközökkel

A szervezetek már pusztán azzal is csökkentik környezetre gyakorolt hatásukat, hogy a felhőbe költöztetik a munkafolyamataikat. Az Emissions Impact Dashboard azt mutatja meg, hogy a felhőtechnológiák használatának hatására hogyan változik az adott vállalat kibocsátása.

 

A Microsoft Surface eszközök használata tovább csökkenti a szervezet karbonlábnyomát, hiszen fenntartható forrásból származó, ugyanakkor rendkívül tartós anyagokból, alacsony energiafelhasználás mellett készülnek. Az egyéb elérhető funkciókról, a már elérhető és készülő partner megoldásokról a Microsoft blogján érhető el bővebb információ.

 

A Microsoft Cloud for Sustainability bemutatása egybeesett az idei Hannoveri Vásárral, amelyről aktuális információ itt érhető el.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36