Futurisztikus technológiák a Brain Baron

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 29. 11:23

A jövő diskurzusának témái között a technológia vitathatatlanul előkelő helyen szerepel, így az idei Brain Baron sem kérdés, hogy kiemelt topik lesz. A világ minden tájáról érkeznek zseniális előadók, a szemléletük igen változatos, de a céljuk ugyanaz: megvalósítani azt a modern világot, amelyről már régóta álmodozunk. 

A Brain Bar színpadán leleplezi a technológiai jóslatait a jövőbe látó tech-zseni, Dr. Jeffrey Funk, aki elsőként ismerte fel az okostelefonokban rejlő lehetőségeket és az applikációk fejlesztésének fontosságát. Azt vallja, hogy az innovációk jelentősen lelassultak az elmúlt években, és korántsem fejlődik már úgy a technológia, mint évtizedekkel előtt. Valóban így volna?

 

Ezt biztosan cáfolja majd Nuno Martins, aki valódi sci-fibe illő technológiák megalkotásával foglalkozik, neuro-nanorobotok segítségével küzd az élet meghosszabbításáért és az egészség megőrzéséért. Világmegváltó célt tűzött ki maga elé: egy olyan orvosi technológia fejlesztésén dolgozik, amely képes lementeni az agy által tárolt információkat. 

 

Egy olyan világban élünk, amelyben a számítógépes programok irányítanak, döntéseket hoznak és problémákat oldanak meg. Lysandre Follet egyedülálló módon ezeket az algoritmusokat és gépeket kihasználva bővíti és egészíti ki az emberi kreativitást, a Nike jövőjét alakítja a design, a digitális technológia és a tudomány ötvözésével.

 

Ligia Kornowska a lengyel kórházszövetség igazgatója. Data Lake nevű, kripto alapú startupjával elkötelezetten hisz abban, hogy az etikusan kezelt adatadományozások egy jobb egészségügy kulcsát jelentik. Előadásából kiderül, hogyan védhetjük meg személyiségi jogainkat, és hogyan lehet megakadályozni az adathalász kibertámadásokat. 

 

További előadókért, részletekért és jegyvásárlásért látogass el a Brain Bar weboldalára

Kulcsszavak: Brain Bar

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09