A No Fluff Jobs Hollandiában folytatja nemzetközi terjeszkedését

forrás: Prím Online, 2022. november 13. 11:39

A No Fluff Jobs, az egyik legnagyobb európai IT állásportál folytatja bővülését Európában. A transzparens álláshirdetések mellett kampányoló állásportál eddig a közép- és kelet-európai (Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna) informatikai vállalatokat és szakembereket szólította meg. Most a Ringier Axel Springer Polska támogatásával a vállalat Nyugat-Európa meghódítására készül, megcélozva Hollandia piacát, ahol a programozók kétharmada az országon kívül született, 10-ből 9 távmunkában dolgozik, és a vezető mérnökök átlagosan 64 ezer eurót keresnek évente.

 

Rekordkereslet a programozók iránt 

Az OfferZen fejlesztői állásportál jelentése szerint Hollandiában a vezető programozók átlagosan évi 64 000 eurót keresnek. A vállalat becslése szerint azonban ezek az összegek a közeljövőben növekedni fognak, mivel a munkaerőpiacon rekordmagas a kereslet a vezető programozók iránt. 

 

– Óriási potenciált látunk a holland piacon. Az IT-állásportál vezetőjeként nagy örömmel osztjuk meg az átláthatóságról és a hatékony informatikai toborzásról alkotott elképzelésünket egy újabb országban, Hollandiában. Ez jelentős előrelépés a vállalatunk egésze számára, mivel ismét egyre nagyobb mértékben növeljük befolyásunkat az európai informatikai álláshirdetési piacon – nyilatkozta Tomasz Bujok, a No Fluff Jobs vezérigazgatója.

 

Tomasz Bujok

 

Hollandiában minden 3. programozó új állást keres idén

Érdekes, hogy a fent említett jelentés szerint a holland programozó fejlesztők egyharmada tervezi, hogy idén új állást keres. Ez 7 százalékos növekedést jelent 2021-hez képest. A mérnökök több mint fele, akik úgy érzik, hogy jelenlegi munkáltatójuknál nincs karrierlehetőségük, vagy már keresnek, vagy tervezik, hogy egy éven belül új állás után néznek. Másrészt a munkavállalók 90 százaléka, akiknek lehetőségük van arra, hogy jelenlegi vállalatuknál fejlesszék kompetenciáikat, azt állítják, hogy legalább öt évig maradnak. 

 

– A munkáltatók igényeit vizsgálva kiderül, hogy 2022-ben a legkeresettebb programozási nyelv Hollandiában a Python (30 százalék), szorosan követi a Go (29 százalék), majd a következők: TypeScript (26 százalék), Rust (22 százalék) és JavaScript (17 százalék) – teszi hozzá Tomasz Bujok. 

 

Az európai technológiai helyzetről szóló jelentés szerint 2021-ben Hollandiában volt a kontinensen a legmagasabb az úgynevezett nehezen betölthető technológiai állások aránya (az állásportálokon több mint 60 napig fennmaradó állások) – 56 százalékuk volt ilyen. Mégis ez egy innovatív piac, amely híres polgárainak vállalkozói szelleméről: a hollandok átlagosan 2,6-szor több startupot alapítanak, mint az európai átlag.

 

Magyarországról is lehet jelentkezni

A holland IT-munkaerőpiac természetesen nyitva áll a magyar programozók előtt is. A No Fluff Jobs terjeszkedésének köszönhetően várhatóan megszaporodnak a holland cégek olyan hirdetései is, amelyek a magyar munkavállalók számára is érdekesek.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05