A GLAMI divatkereső 5 millió eurós befektetési alapot hozott létre

forrás: Prím Online, 2022. november 24. 09:54

A GLAMI Ventures olyan keresési, illetve mesterséges intelligencia technológiákba és szoftverekbe kíván befektetni, amelyek a teljes e-kereskedelmi ökoszisztéma fejlődését támogatják. Az alap létrehozása mellett vezetőváltás is történt, 2022. novemberétől Jan Kešelák a GLAMI vezérigazgatója.

Az Európa 14 országában, köztük Magyarországon is működő GLAMI (Glami.hu) divatcikk kereső platform olyan technológiai projektek támogatására hozott létre befektetési alapot, amelyek a teljes e-kereskedelemi ökoszisztéma fejlődését támogatják. A GLAMI Ventures az első évben 5 millió eurót különített el a fogyasztók online termékválasztását és vásárlását segítő, valamint körforgásos gazdasági projektek támogatására.

 

„A GLAMI által megtermelt profit lehetővé teszi, hogy hosszú távú befektetésekkel is foglalkozzunk. Ugyanakkor beruházóként nem csak a végfelhasználókat célzó termékkeresési projekteket tudunk támogatni, hanem olyan szoftvereket és technológiákat is, amelyek a teljes ökoszisztéma fejlesztését célozzák. Jelenleg leginkább a körforgásos gazdaság, a B2B e-kereskedelem vagy az AI SaaS-cégek területén keressük a lehetőségeket" – mondta Tomáš Hodboď, a GLAMI alapítója, és a Miton Group igazgatósági tagja.

 

A befektetési alap létrehozásával személyi változás is történt a GLAMI vezetésében, 2022 novemberétől Jan Kešelák váltja az alapító Tomáš Hodboď-t a vezérigazgatói székben. Jan Kešelák az elmúlt 5 évben Chief Revenue Officer pozícióban dolgozott a GLAMI-nál, így jelentős szerepe volt az adriai és balti régióban való terjeszkedésben. Ugyancsak az új vezérigazgató feladata lesz az olasz Stileo-val való integráció sikeres befejezése. Az olasz piac meghatározó szereplőjét 2022 tavaszán vásárolta fel a GLAMI.

 

„A GLAMI technológiai vezető a divat területén. Célunk, hogy a ma ismert keresőmotorból a lehető legrövidebb időn belül a divat felfedezésének egy olyan mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló, saját magunk által fejlesztett platformjává váljunk, amely egyedülálló felhasználói élményt biztosít a fogyasztók számára“ – mondta el Jan Kešelák, a frissen kinevezett vezérigazgató.

Kulcsszavak: e-kereskedelem GLAMI

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05