Közel tízezer használt termék talált új gazdára a Vatera Green Fridayen

forrás: Prím Online, 2022. december 2. 09:58

A Vatera november 25-27. között tartott Green Friday-én több mint 14 ezer termék talált gazdára, amelyek közel hetven százaléka, csaknem tízezer termék volt használt – és csupán alig több mint harmada volt teljesen új árucikk. A zöld péntek slágerei az akciós gyűjtői termékek – érmek, bélyegek – mellett a DVD-filmek voltak. A legdrágábban megvett tíz akciós termék között idén háborús relikvia, régi pengő, antik karóra és iPhone 13/14 okostelefon egyaránt megtalálható.

A Vatera idén tudatosan helyezte át a hangsúlyt a fenntarthatóságra, és rendezett Black Friday helyett Green Fridayt. A kampány fő üzenete a felhasználók körében is átment, hiszen a zöld pénteki akcióban eladott több mint 14 ezer termék  67 százaléka (csaknem 9500 tétel) second-hand árucikk volt, míg az új termékek az eladások kicsivel több mint egyharmadát tették ki.

 

A Vaterán regisztrált eladók maguk dönthettek arról, hogy mely termékeket akciózzák le, és 10 és 70 százalék között milyen mértékű kedvezményt biztosítanak ezekre a Green Friday alatt., de a kampány részeként kiemelésre kerülnek az ingyen elvihető és az alkudható termékek, illetve 1 forintról induló ajánlatok is. 

 

 

A legdrágább eladott zöld pénteki tétel egy 1948-ból származó, szűk körben kiosztott Kossuth-érdemrend csillaga volt, amely több mint 957 ezer forintot ért megvásárlójának. A második legnagyobb összeget – több mint 750 ezer forintot – egy 1922-es Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének díszdobozos példányáért fizették ki. A harmadik legnagyobb összeget egy 1926-ban nyomott húszpengős bankóért adta meg egy vásárló – akinek közel 520 ezer forintot ért meg a műtárgy. 

 

A régiségek mellett különböző iPhone 13 Pro és iPhone 14 Pro okostelefonok, egy 1946-os állami kitüntetés, illetve egy 18 karátos arannyal borított antik svájci karóra működőképes példánya is megtalálható a tíz legdrágább zöld pénteken eladott termék között.

 

A Vatera Green Friday legnépszerűbb termékkategóriái az eladott darabszámok alapján

 

1. Numizmatika – pénzérmék, bankjegyek

2. Filatélia, bélyegek

3. DVD-filmek

4. Női, férfi ruházat

5. LEGO játékok

6. Zenei CD-k

7. Kitüntetések, jelvények

8. Képeslapok

 

A Vatera négyszintű biztonsági rendszere egyaránt védi az eladókat és a vásárlókat a csalóktól, így a piactéren gyakorlatilag ugyanolyan biztonságos vásárolni, mint egy hagyományos internetes áruházban.

Kulcsszavak: Green Friday Vatera

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50