Fontos globális elismerést kaptak az LG HVAC-megoldásai

forrás: Prím Online, 2023. március 13. 20:16

Az LG Electronics (LG) immár a hatodik egymást követő évben nyerte el az amerikai Légkondicionálási, Fűtési és Hűtési Intézet (AHRI) teljesítménydíját, a Performance Awardot. A nem egykönnyen megszerezhető elismerés az LG HVAC- (fűtési, szellőzési és légkondicionálási) megoldásainak folyamatosan magas minőségét tanúsítja, hiszen a díj megszerzésének feltétele, hogy minden, az AHRI által tesztelésre kiválasztott modell három egymást követő évben sikerrel teljesítse az összes értékelést.

Az 1953-ban alapított, immár több mint 350 tagvállalattal rendelkező AHRI egy olyan, világszerte elismert kereskedelmi szövetség, amely a HVAC-, a hűtési és vízmelegítési megoldások gyártóit képviseli.

 

A legmagasabb színvonalú vizsgálatok érdekében az AHRI Performance Award értékelések többségét a világ egyik legmegbízhatóbb harmadik félként működő szabványosítási, tanúsítási és tesztelési szervezete, az Intertek végzi. Az Intertek átfogó tesztsorozatot hajt végre a kiválasztott termékeken annak megállapítására, hogy a tényleges teljesítmény megfelel-e a gyártó által megadott specifikációknak.

 

 

Az LG mind a 67, tesztelésre átadott, hét termékkategóriát – köztük a most első alkalommal szerepeltetett energia-visszanyerő szellőztetőket (ERV) is – képviselő HVAC-megoldása átment az AHRI szigorú értékelésén, immár a harmadik egymást követő évben (2020-2022). Az ERV mellett az értékelt modellek a következő HVAC-kategóriákba tartoznak: változtatható hűtőközeg-áramlás (VRF), egységes kis hőszivattyú (USHP), vízhűtéses hűtők (WCLL), léghűtéses hűtők (ACCL), fan coil (RFC) szoba-légkondicionálók és csomagolt végponti hőszivattyúk (PTHP).

 

AHRI Performance Award értékelési folyamatába benevezett egyik LG készülék, az LG Multi V nagy kapacitású kültéri egységének erőteljes és energiatakarékos teljesítményét a vállalat saját fejlesztésű Ultimate Inverter kompresszora garantálja. Az LG zászlóshajó VRF rendszere világszerte népszerű az ügyfelek körében, különösen az északi félteke azon országaiban, ahol a telek különösen hidegek lehetnek, hiszen akár mínusz 30 Celsius-fokos külső hőmérséklet mellett is képes megbízható fűtést biztosítani.

 

 

A teszteken szintén részt vett a léghűtéses Inverter Scroll Chiller készülék, amely az LG fejlett inverter technológiáját alkalmazza a magas szintű működési hatékonyság elérése érdekében. A lenyűgöző teljesítmény mellett a készülék kompakt kialakítást kapott, így kevesebb helyet foglal el, mint kategóriájának más modelljei, így az ügyfelek számára nagyobb telepítési rugalmasságot nyújt.

 

Az AHRI díját most első alkalommal elnyerő LG ERV megoldás az elhasznált beltéri levegőt kívülről beszívott tiszta, szűrt levegővel helyettesíti, ráadásul olyan hőcserélővel látták el, amely jelentősen csökkenti a meleg levegő elszívásából adódó energiaveszteséget, illetve segít a fűtési és hűtési költségek csökkentésében is. Ez a megoldás egy rendszerklímaberendezéssel összekapcsolva egyszerre menedzseli az energiafogyasztást és a beltéri levegő minőségét az optimális kényelem és a hatékony működés érdekében.

 

„Az LG immár hatodik egymást követő évben kapta meg az AHRI elismerését – ez egy olyan jelentős eredmény, amely tükrözi az LG HVAC-megoldásainak minőségét, teljesítményét és megbízhatóságát” – mondta James Lee, az LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company légtechnikai megoldások üzletágának vezetője. „Tovább erősítjük pozícióinkat a globális HVAC-piacon annak révén, hogy rendkívül hatékony és energiatakarékos megoldásokat kínálunk kereskedelmi és lakossági felhasználásra.”

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09