Jövőálló megoldások a HRBEST Futureproof Organizations kategóriájában

forrás: Prím Online, 2023. április 30. 12:43

Egy igazi, „élő” employer branding specialista: Chief Hibrid Officer; Giggle rugalmas munkaidő platform; élményközpontú #kémiamindenkinek rendszer; digitális full stack ügynökség a magyar hallássérült közösség számára … és még hosszan sorolhatnánk, milyen izgalmas projektekkel pályáztak vállalatok a legrangosabb magyar HR elismerésre, a HRBEST-re. Rekordszámú pályamunka érkezett, melyek közül 26 részesült díjazásban az idei díjátadó ünnepségen, 2023. április 26-án a Continental City Golf Klubban. A Microsoft Magyarország által meghirdetett Futureproof Organizations díjat azok nyerhetik el, akik jelentős szervezeti átalakulást és/vagy digitális transzformációt indítottak el.

4 év elteltével a HR szakma méltán elismert díjává nőtte ki magát a – HR FEST által 2019-ben alapított – HRBEST. „Ezzel évről évre rangos szakmai zsűri segítségével ismerjük el a példaértékű, úttörő HR szakmai megoldásokat. Olyan projekteket díjazunk, amelyek sikeresebbé teszik a cégeket, élhetőbbé és emberibbé a munka világát” – hangsúlyozta Tóth Gergely, a HR Fest alapítója és a HRBEST társalapítója a díjátadó gálán.

 

A számok önmagukért beszélnek. A pályázatok és ennek köszönhetően a díjazottak száma is folyamatosan nő. „Összességében már több mint 300 pályázattal és közel 80 díjazottal büszkélkedhetünk. Az eredeti célunk az volt, hogy ez a díj ne csak egy legyen a sok közül, hanem tudás és tapasztalatok cseréjének platformjává váljon. Olyan best practice-ok gyűjteményévé, amit a jövő HR-esei a mindennapi gyakorlatban használhatnak. 4 év távlatából bátran kijelenhetjük, hogy elértük a célunkat. HRBEST-ben részesülni ma már egyfajta kiváltság.” – tette hozzá Tóth Gergely, és kiemelte: „az idei pályázatok igazán széles spektrumon mozogtak: kkv-k újszerű HR megoldásaival éppúgy találkozhattunk, mint nagyvállalatokéval; az IT szektor és a gyógyszeripar is képviseltette magát, sőt még egy idősotthon HR digitalizációjáról is átfogó képet kaphattunk.”

 

 

A HRBEST a visszacsatolások mentén folyamatosan fejlődik. Idén már 7 kategóriában lehetett pályázni, és a zsűrizés módja is sokkal profibb lett. Kétkörös értékelésen vettek részt a vállalkozások: elsőként a HR Fest TOP 100 HR vezetője választotta ki a shortlist-eseket, majd további első számú vezetők, az üzleti élet szereplői bírálták el a projekteket. Vagyis a szakma legelismertebb képviselőitől kaptak visszajelzést a pályázók, így bekerülhettek az igazi HR vérkeringésbe.

 

Futureproof Organizations by Microsoft Magyarország kategória

 

Az idei Futureproof Organizations döntősei a pályázataikkal arra világítottak rá, hogy aktuálisan melyek azok a digitális megoldások, amelyek agilisabbá, rugalmasabbá, és ezáltal jövőállóbbá tehetik a szervezeteket.

 

Nyertes pályázatok:

 

ARANY MINŐSÍTÉS: Nextwit Kft. – Boldog Gizella Alapítvány – Hogyan segíti a digitális transzformáció egy idősotthon munkatársainak mindennapjait

 

EZÜST MINŐSÍTÉS: MVM Zrt. – Jövőbe mutató szervezet digitális alapokon – MVM csoportszintű integrált új belépő program

 

A kategórianyertes Nextwit Kft. – Boldog Gizella Alapítvány közös projektje az idősek gondozását végző Gizella Otthon adminisztrációs feladatait tette hatékonyabbá digitális lakókartonok és automatikus feladatkiosztás bevezetésével, illetve a belső kommunikáció fejlesztésével. Ezzel nemcsak időt és erőforrást takarítottak meg, de a bentlakó időseknek nyújtott szolgáltatásaik minőségét is sikerült javítani. A pályázat itt érhető el.

 

 

Fotó: Kránicz Norbert

 

Az ezüst minősítésben részesülő MVM Zrt. a HR folyamatai digitalizálásával egységesítette a 122 különálló vállalatból álló, földrajzilag, jogilag és kulturálisan is erősen tagolt szervezetét. Egy olyan közös digitális környezetet hoztak létre, amely a toborzástól az onboardingon át a képzésekig egységes felhasználói élményt és azonos támogatást nyújt a vállalatcsoport minden munkavállalójának. A pályázat itt érhető el.

 

 

Fotó: Kránicz Norbert

 

A kategória két shortlistes pályázata:

 

Az Adevinta Hungary fejlesztése azt igazolta, hogy az adatelemzés csökkenti a munkafolyamatok erőforrásigényét, de ami ennél is fontosabb, jobb stratégiai és operatív döntésekhez vezet.

 

A Neticle digitális technológiával javított a HR-folyamatai hatékonyságán, és csökkentette radikálisan a fluktuációt.

 

„A Futureproof Organizations díjat a Microsoft azért alapította, hogy olyan vállalatokat állítson a figyelem középpontjába, amelyek digitális technológiával tették a működésüket hatékonyabbá, biztonságosabbá és jövőállóvá” – mondta el Szabó Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „A munkahelyeket, és a teljes munkaerő-piacot a mesterséges intelligenciára alapuló technológiák fogják a legerőteljesebben befolyásolni a jövőben. Az adminisztratív feladatok egyre nagyobb hányadát lehet majd rábízni a mesterséges intelligenciára, de az elemzések elkészítésében, a gyakran ismétlődő kommunikációs, sőt bizonyos kreatív feladatokban is egyre nagyobb lesz a szerepe. A McKinsey számításai szerint, a digitalizáció 2025-ig 9 milliárd eurót adhat hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez, így gyorsítva fel Magyarország felzárkózását Európa legfejlettebb régióihoz. A várakozásunk szerint a Futureproof Organizations díj pályázatai között is egyre nagyobb számban lesznek olyanok, amelyek a mesterséges intelligencia különböző alkalmazásaira szolgálnak majd példával.”

 

A HRBEST további kategóriái és díjazottai:

 

1Life powered by UNION

 

Minden olyan HR-aktivitással lehetett ide nevezni, ami a munkavállalói jóllétet, a munkavállalói élmény javítását, a munka és a magánélet egészséges integrációjának kialakítását, illetve a munkavállalók megtartást célozta meg.

 

Nyertes pályázatok:

 

ARANY MINŐSÍTÉS: Dana Hungary Kft. – Külföldi kiküldetési program avagy a sikeres munkavállalói megtartás kulcsa

 

EZÜST MINŐSÍTÉS: Fundamenta – Munkavállalói Élményprogram a Fundamentában

 

EZÜST MINŐSÍTÉS: CIB Bank Zrt. – Újra együtt! A Chief Hybrid Officer színre lép!

 

BRONZ MINŐSÍTÉS: Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. – Diverzitás egy nagyvállalatnál

 

KÜLÖNDÍJ: SignCoders Kft. – Digitális munkahelyteremtés hallássérültek számára

 

HR-EDUKÁCIÓS KÜLÖNDÍJ: United Consult Zrt. – Ilyen az UC életérzés! – fókuszban az élmény és közösség

 

 

Digital Employee Experience powered by HRmaster

 

Izgalmas, komplex, legjobban bevezetett HR-technológiai megoldásokkal és stratégiai digitalizációs törekvésekkel lehetett pályázni ebben a kategóriában.

 

Nyertes pályázatok:

 

ARANY MINŐSÍTÉS: MKB Bank Nyrt. – JÁTÉKOSÍTOTT PREBOARDING PROGRAM BEVEZETÉSE AZ MKB BANKNÁL

 

EZÜST MINŐSÍTÉS: VOIS – Grow with Vodafone

 

Future Talent Investors powered by Edisonplatform

 

Azok a vállalatok pályázhattak ide, akik felismerték, hogy a jövő munkaerőpiaci kihívásainak akkor tudnak megfelelni, ha már ma lépéseket tesznek azért, hogy releváns tudással és készségekkel felvértezett, értéket teremteni akaró tehetségek kerüljenek majd a munkaerőpiacra.

 

Nyertes pályázatok:

 

ARANY MINŐSÍTÉS: Egis Gyógyszergyár Zrt. – Egis #kémiamindenkinek

 

EZÜST MINŐSÍTÉS: Deutsche Telekom IT Solutions – Szendrőlád és Hősök oktatási program a Deutsche Telekom IT Solutions-nél

 

KÜLÖNDÍJ: Publicis Groupe Hungary – Publicis Groupe Hungary x Belvárosi Tanoda – Future Vision Project

 

KÜLÖNDÍJ: Technológiai Oktatásért Alapítvány – Accenture Magyarország Kft. – Skool – the coding journey

 

 

Skill Master

 

Ez a kategória azon vállalkozások pályázatait tömörítette, amelyek folyamatosan figyelik és tervezik a jövőbeni sikerességükhöz kulcsfontosságú készségeket, kompetenciákat, és tudatosan készítik fel munkatársaikat és vezetőiket az új elvárásokra és szerepekre.

 

Nyertes pályázatok:

 

ARANY MINŐSÍTÉS: Magyar Telekom Nyrt – Spark Presentation TOP5 Szuperképesség Program Storytelling Learning Journey

 

EZÜST MINŐSÍTÉS: Raiffeisen Bank Zrt. – Human Telex Consulting Kft. A jövő megérkezett – Digitális Tanulás Hete a Raiffeisen Bankban

 

EZÜST MINŐSÍTÉS: Freeway Entertainment – VIP Coaching Center Kft. Beszéljünk Motivátorul! – HR stratégia a folyamatos motivációnövelést fókuszba helyező egyéni, vezetői és csapatképzéssel és kommunikációval

 

KÜLÖNDÍJ: Grundfos – A Learning Design Csapat létrejötte Budapesten a Grundfosban

 

Talent Attraction

 

A potenciális munkavállalókat, új munkatársak toborzását és felvételét megcélzó projektek kategóriája.

 

Nyertes pályázatok:

 

ARANY MINŐSÍTÉS: Ernst&Young Tanácsadó Kft. – Brandfizz Employer Branding Kft. – Transzformatív vezetés, transzformatív kiválasztás – JournEY Accelerator Online Course Summer Camp 2021/2022

 

EZÜST MINŐSÍTÉS: Meraki Marketing Kft. – Abessee Informatikai Tanácsadó Zrt. – Kezdd nálunk a jövőd!

 

BRONZ MINŐSÍTÉS: KUKA Hungária Kft. – Brandfizz Employer Branding Kft. – Közös Utazás Közös Ambíciók 100%-ban nagyköveteink bevonásával

 

EMPLOYER BRANDING KÜLÖNDÍJ: by BRANDFIZZ KÉSZ Group – Positive by Hinora Group Kft. – KÉSZ Group Minecraft kampány

 

Az év HR-szolgáltatói megoldása

 

Minden olyan HR-szolgáltató pályázatát várták ide, aki új eszközét, módszertanát, digitális megoldását, megközelítését be szeretné mutatni. Olyan innovációkat, amelyek támogathatják a HR-szervezeteket, a vállalati vezetőket, munkatársakat és akár a teljes szervezetet.

 

ARANY MINŐSÍTÉS: Giggle Kft. – Giggle – Rugalmas Munkaerő Platform

 

EZÜST MINŐSÍTÉS: DreamJo.bs Zrt. – DevChallenge

 

KÜLÖNDÍJ: Get Work Trend Kft. – Juttatási csomag értékének növelése kölcsönbeadói oldalról a Get Work Trend Kft-nél

 

KÜLÖNDÍJ: Swipe Technologies Kft. (Salarify) – Verify – Automatikus munkáltatói igazolások egy kattintásra

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul a negyedik nagy digitális kaland

A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kaland-ot.

2024. május 9. 20:55

Legendás magyar konstruktőrök nyitják meg a School-Computer kiállítást Budapesten

Új helyszínen, a Neumann Társaság Báthori utca 16. alatti székházában mutat be időszaki kiállítást az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány – alapítója, a Neumann Társaság szakmai anyagaira építve – az iskolagépek történetéről. School-Computer – a digitális kultúra megjelenése a közoktatásban a címe a tárlatnak, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával május második felétől október végéig látogatható. A május 17-én, 17 órakor zajló megnyitón a legendás Homelab számítógépek konstruktőrei, Lukács József és Lukács Endre mesélnek a személyi számítógépek hőskoráról. 

2024. május 9. 19:27

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36