Az ABB az Eve Systems felvásárlásával tovább erősíti okosotthon-technológiai portfólióját

forrás: Prím Online, 2023. június 14. 17:00

Az ABB bejelentette a müncheni székhelyű Eve Systems GmbH felvásárlását. Az  Európában és az Egyesült Államokban működő Eve Systems vezető szerepet vívott ki az okosotthon-termékek piaci szegmensben. A tranzakciónak köszönhetően az ABB vezető szerepre tesz szert az új, interoperabilitási (átjárhatósági) szabvány és vezeték nélküli csatlakozási technológia, azaz a „Matter and Thread” szabványon és protokollon alapuló okosotthon-termékek terén. Az Eve fogyasztóinak szánt, az utólagos korszerűsítések piacára szabott, kiegészítő termékskálájával a kombinált ajánlat felgyorsítja az ABB szállításait a biztonságos, okos és energiahatékony otthonok és épületek piacán. A felek a tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

A felvásárlásra éppen akkor kerül sor, amikor az okosotthon-technológia iránt egyre nagyobb a kereslet, mert a fogyasztók egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az energiahatékonyság iránt, illetve a hatóságok is ösztönözni kívánják a meglévő épületállomány utólagos korszerűsítését, tekintettel arra a tényre, hogy az épületek a globális szén-dioxid-kibocsátás közel 40 százalékáért felelősek*.  

 

Az 1999-ben alapított Eve Systems okosotthonokhoz gyártott termékei világszerte a kiemelkedő felhasználói élményről és a kiváló minőségről ismertek. Termékportfóliójuk a lakás- és épületautomatizálási, az energiagazdálkodási, a biztonsági és a készülékfelügyeleti eszközök széles palettáját foglalja magába. A mintegy 50 alkalmazottat foglalkoztató Eve úttörő szerepet játszik az új csatlakozási szabvány, a Matter fejlesztésében, amely lehetővé teszi, hogy az intelligens háztartási termékek a gyártóktól és a felhasználói operációs rendszertől függetlenül, a Thread vezeték nélküli technológián keresztül teljes mértékben átjárhatóak, kölcsönösen kompatibilisek legyenek. Figyelemmel az energiahatékonyságot támogató termékek iránti fogyasztói igények növekedésére, az Eve fogyasztói termékeinek több mint fele a hatékony energiagazdálkodási célok elérését segíti a háztartásokban.  

 

 

Az ABB Energetika üzletágához tartozó Smart Buildings divízió vezetője, Mike Mustapha így nyilatkozott: „Arra törekszünk, hogy az intelligens technológiák és az innovatív megoldások legjobb és legátfogóbb szolgáltatója legyünk globális ügyfeleink számára. A »Matter and Thread« szabvány és protokoll, amelynek a kidolgozásban az Eve vezető szerepet tölt be, korszakalkotó fejlesztésnek számít az okosotthon-technológia elterjedése szempontjából. Biztosítja a különböző eszközök és szolgáltatások zökkenőmentes, intuitív és biztonságos integrálását, és ezáltal lehetővé, hogy az emberek kényelmesen és biztonságosan kezeljék, szabályozzák épületük energiarendszerét, illetve lakókörnyezetüket. Az iparág előtt ez egy izgalmas növekedési lehetőséget nyit meg, a most bejelentett felvásárlás pedig közvetlenül a fogyasztókhoz juttatja el az intelligens épületek iránti elkötelezettségünkből erdő technológiai előnyöket.” 

 

Jerome Gackel, az Eve vezérigazgatója elmondta: „Hagyományainkra, innovációs lendületünkre és márkánkra építve mostantól a világszerte piaci jelenlétet biztosító ABB hírnevével és szakértelmével ötvözzük elkötelezettségünket, agilitásunkat és tapasztalatainkat, így biztosítva, hogy az Eve globális vezető szerepet játszó vállalatként tovább növekedjen, tovább fejlődjön. Az épületek még intelligensebbé tételéhez vezető út még csak most kezdődött, és a szakemberekhez hasonlóan én is nagyon várom, hogy a benne rejlő lehetőségeket teljes mértékben kiaknázzuk.” 

 

 

Az Eve alapítója, Markus Fest így nyilatkozott: „Az Eve Systems munkatársai keményen dolgoztak azért, hogy az okosotthon-technológia újítójaként kivívjuk a jelenlegi piaci helyzetünket és megbecsülésünket, amit annak köszönhetünk, hogy a legfontosabb kihívásokat elsőként oldottuk meg. Szorosan együttműködtünk a meghatározó technológiai szereplőkkel a Matter and Thread technológia és protokoll kifejlesztése és hasznosítása érdekében. Ez a felvásárlás is az eddigi eredményeinket igazolja.” 

 

Az ABB által bejelentett felvásárlás jelentős előrelépést jelent a gyorsan növekvő intelligens háztartási technológiák piacán, ahol a nagyobb kényelem, komfort és fokozott energiahatékonyság iránti igények erősödése nyomán növekszik a kereslet az épületállomány korszerűsítése iránt. Az akvizíció azonnali hatállyal életbe lép. Az Eve Systems önállóan működő márkává válik az ABB Electrification Smart Buildings divíziójának épület- és lakásautomatizálási megoldások portfólióján belül. 

 

_______________________ 

https://architecture2030.org/why-the-building-sector/

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50