Duális képzést indít a Dunaújvárosi Egyetem és a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2023. július 2. 10:16

Duális képzést hirdet a Dunaújvárosi Egyetem és a Schneider Electric, melynek keretében a hallgatók a cég most épülő dunavecsei okosgyárában testközelből tapasztalhatják meg a jövő technológiáit. Az együttműködésnek köszönhetően az egyetemisták szakmai gyakorlatuk alatt az energiamenedzsment és a fenntarthatóság legújabb megoldásait használhatják mérnökként, vagy felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberként, emellett pedig betekintést nyerhetnek egy multinacionális vállalat mindennapjaiba.

2023 szeptemberétől a Dunaújvárosi Egyetem új, duális képzésére is jelentkezhetnek azok a tehetséges alapképzést végző hallgatók, akik a Schneider Electric dunavecsei okosgyárában, a Duna Smart Power Systemsben töltenék szakmai gyakorlatukat. Az egyetem és a vállalat közös célja, hogy a kiválasztott diákok szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen és munkakörben tudják elméleti tudásukat gyakorlati alapokra helyezni. Ezzel fejlesztenék a fiatalok munkavállalói kompetenciáit, anyag- és eszköz-technológiai ismereteit, innovációs készségét, javítanák együttműködési és problémamegoldó képességeiket, valamint értékelő és önértékelő magatartásukat is. Az átadott tapasztalatok mellett a Schneider Electric hallgatói-díjazással is jutalmazza a résztvevőket.

 

 

A képzésben részt vehetnek gépészmérnök, gépész mechatronikus, gépész karbantartó, gazdálkodás menedzsment, gazdaságinformatikus, valamint műszaki menedzser hallgatók egyaránt. A megállapodás értelmében a képzés megkezdésének évében január 1-től június 15-ig egy előzetes jelentkezést hirdetnek mindazok számára, akik részt kívánnak venni a gyakorlatorientált oktatásban. 

 

„A Dunaújvárosi Egyetem képzése egyedülálló lehetőséget nyújt a hallgatóknak arra, hogy részt vegyenek egy vállalat innovatív projektjeiben és megismerjék a munkavégzés kihívásait. A Schneider Electric most épülő dunavecsei okosgyárának jelentősége kiemelkedő lesz a régióban és kulcsszereplő a gyártás területén, így az itt szerzett gyakorlati ismeretek olyan piaci előnyt adnak a fiatalok kezébe, mely meghatározhatja későbbi karrierjüket, sőt, tanulmányaik befejezésekor elképzelhető, hogy már egy munkaszerződéssel a zsebükben veszik át diplomájukat” – mondta Dr. Balázs László, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási rektorhelyettese.

 

„A Schneider Electric régóta küldetésének tekinti a tehetséges fiatalok támogatását. Hiszünk abban, hogy az új generáció lehetőségeinek megteremtése nem csupán a társadalmi felelősségvállalásunkat, hanem üzleti érdekeinket is szolgálja. Egy vállalat hosszú távú sikerének kulcsa, hogy mentorálja és támogatja a jövő szakembereit, így szeretnénk minél több lehetőséget adni a Dunaújvárosi Egyetem hallgatóinak a szakmai fejlődésre” – mondta el Ivanov Katalin, a Schneider Electric országos HR vezetője. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14