Folytatja sikeres ösztöndíjprogramját a Siemens Mobility

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 16. 14:10

A 2023-24-es tanévben is folytatódik a Siemens Mobility Kft. ösztöndíjprogramja, amely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Karlsruhei Egyetem Technológiai Intézetének (KIT) kettős diploma képzésén részt vevő hallgatókat támogatja.

  • A magasan képzett, új megoldások iránt nyitott munkaerő megszólítása és megtartása kiemelten fontos a vállalat számára
  • A program keretében az idei tanévben 6 tehetséges mérnök-informatikus és villamosmérnök hallgató kezdi meg külföldi tanulmányait 
  • A korábbi ösztöndíjasok közül többen már munkavállalóként is csatlakoztak a vállalathoz 

 

A Siemens Mobility számára a legnagyobb értéket saját munkavállalói jelentik. A megbízható, magasan képzett, új megoldások iránt nyitott munkaerő megszólítását, megtartását kiemelten fontosnak tartja a vállalat. Szorosan együttműködik a hazai felsőoktatási intézményekkel, elkötelezett az ifjú tehetségek képzése és a hazai oktatás fejlesztése iránt.  A BME és a Siemens csoport már több mint 25 éve áll stratégia partnerségben. Az elköteleződés jó példája a BME és a KIT kettős diploma programjában való részvétel is. A Siemens Mobility az elsők között csatlakozott a programhoz még 2019-ben.

 

 

2023 őszén 4 mérnök-informatikus és 2 villamosmérnök hallgató kezdi meg tanulmányait a Karlsruhei Egyetemen a Siemens Mobility ösztöndíjasaként. Az ösztöndíj révén a diákok megismerkedhetnek a legmodernebb technológiákkal és szakmai tapasztalatot szerezhetnek, amit a jövőben is kamatoztathatnak majd pályafutásuk során. 

 

A korábbi években számos mérnök-informatikus, mechatronikai- és villamosmérnök hallgató nyerte már el a Siemens Mobility ösztöndíját és töltött 1, illetve 2 félévet a KIT-en. Magasszintű nyelvtudással és szakmai ismeretekkel gazdagodtak és a vállalat támogatása lehetővé tette számukra, hogy a tanulmányaikra koncentrálhassanak. 

 

 

Az ösztöndíjprogramban vett részt Hortobágyi Balázs is, aki 2023 januárja óta már munkavállalóként erősíti a vállalat K+F csapatát. Balázs az ösztöndíjas időszakát így összegezte: Egyrészt a kint tartózkodásom alatt ösztöndíjban részesültem, ami természetesen nagy segítséget nyújtott, másrészt a vállalatnál tölthettem a kötelező szakmai gyakorlatomat is, illetve az önálló laboratórium tárgyat is itt végeztem. Úgy gondolom, hogy nagy mértékben hozzájárult a szakmai fejlődésemhez, és a tanulmányaimra nézve is pozitív hatással volt a Siemens Mobility ösztöndíja és az itt töltött gyakornoki időszakom is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50