"Story in Sight": inspiráció és tudás a fotográfián keresztüli önkifejezésre

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 26. 11:21

A Xiaomi a nagy elismertségnek örvendő Leica Akademie Instructor szakmai közösséggel és a híres fotóriporterrel, Giuseppe Nucci-val együttműködésben indította el "Story in Sight" elnevezésű projektjét. A kezdeményezés keretében a fényképészet iránt érdeklődő egyetemisták vehetnék részt szakmai workshopokon, amelyeken a vizuális történetmesélés módszereibe avatják be őket.

A "Story in Sight" projekt a Xiaomi nagyívű képzési programjába, a Xiaomi Education-be illeszkedik. Ez a program is bizonyítja a Xiaomi elkötelezettségét az iránt, hogy inspirációt és technológiai eszközöket nyújtson a világ minden táján élő fiataloknak kreativitásuk kibontakoztatására.

 

A „Story in Sight” különlegességét az adja, hogy a résztvevői magától a legendás fotográfustól, Giuseppe Nucci-tól tanulhatnak. Ő a világ szinte minden tájára eljutott már karrierje során. Antropológiai szemléletű táj- és portréfotói mindig emberi történeteket mesélnek el – ez teszi az alkotásait egyedivé, és hozott világhírnevet Nucci számára. Az elmúlt években az alkotó fényképei számos, széles körben olvasott sajtóorgánum, többek között a National Geographic Magazine, a The New York Times, a The Guardian és a Wired hasábjain jelentek meg. 2018-ban ő nyerte el a Picture of the Year (Az Év Képe) díjat, amely a fényképész szakma egyik legnagyobb elismerése. Giuseppe Nucci 2017 óta tart képzéseket a világ különböző pontjain. 2022-ben nyerte el a Leica Akademie Instructor címet, amivel nemcsak fotóriporteri, hanem oktatói képességeit is elismerték.

 

 

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én vezethetem a „Xiaomi Education – Story in Sight” workshopokat” – mondta el Giuseppe Nucci. "Izgalmas kihívásként tekintek a feladatra, amely során a fotós történetmesélés műhelytitkaiba igyekszem majd beavatni egyetemi hallgató tanítványaimat. Őszinte szándékom átadni fotós tapasztalataimat a képzés résztvevőinek. Arra szeretném bátorítani őket, hogy találják meg a saját nézőpontjukat ahhoz, hogy a történeteiket a fényképeiken keresztül elmesélhessék.”

 

A Barcelonai Egyetem lesz a “Story in Sight" projekt első intézményi közreműködője. Az 1450-ben alapított egyetem Európa egyik legnagyobb múltú és leghíresebb felsőoktatási intézménye, amely nemcsak az oktatás magas színvonaláról ismert, hanem arról is, hogy rendszeresen támogat kutatás-fejlesztési és társadalmi felelősségvállalási projekteket. A workshopokra idén novemberben kerül sor a Barcelonai Egyetem téli szemeszterének részeként. A képzést a Filológiai és Vizuális Kommunikációs Kar, a Képzőművészeti Kar, valamint az Információs és Audiovizuális Média Kar hallgatói látogathatják majd.

 

Dr. Javier Orduña külkapcsolatokért felelős Rektorhelyettes hivatalában a kínai egyetemekhez fűződő kapcsolatokért felelős koordinátor, a Barcelonai Egyetem Filológiai és Kommunikációs Karának professzora az egyetem projekttel kapcsolatos várakozásait így fogalmazta meg: „Lelkesen várjuk a „Story in Sight” barcelonai indulását. A Xiaomival és Giuseppe Nucci fotóriporterrel történő együttműködés kiváló lehetőséget kínál a hallgatóinknak arra, hogy történetmesélő képességeiket a fotóművészeten keresztül is kibontakoztathassák. Biztosak vagyunk abban, hogy egy olyan tapasztalt szakembertől tanulva, mint Giuseppe, a gyakorlati ismereteket, fotótechnikai praktikákat elsajátítva a hallgatóink kimondottan hasznos tudással gazdagíthatják egyetemi tanulmányaikat.”

 

Az említett együttműködésen keresztül a Xiaomi Education – „Story in Sight” projekt a fotográfusok újabb generációjának kineveléséhez járulhat hozzá, akik a történetmesélés csínját-bínját egy olyan tapasztalt és nagytudású szakembertől tanulhatják el, mint a fotóriporter Giuseppe Nucci.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50