Az adatközpontok új korszakát hozza el a STACK és a Schneider Electric együttműködése

forrás: Prím Online, 2023. október 8. 11:59

Olaszország első, TIER 4* minősítésű adatközpontját hozta létre Milánóban a STACK Infrastructure a Schneider Electric berendezéseit és alkalmazásait is felhasználva. Az új létesítmény EcoStruxure által működtetett épületirányítási rendszere összekapcsolódik az adatközpont elektromos, gépészeti és egyéb kritikus rendszereivel, segítve az energiafogyasztás felügyeletét, automatizálását és csökkentését.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat biztosítja a STACK Infrastructure ("STACK") milánói MIL01A létesítménye számára az alapvető fizikai infrastruktúra és szoftvermegoldások egy részét, támogatva ezzel a céget a fenntarthatósági törekvései megvalósításában. A STACK, a világ leginnovatívabb vállalatai számára nyújt digitális infrastruktúra szolgáltatásokat. A cég szerverelhelyezésre szolgáló, valamint az egyedi ügyféligények alapján kialakított, nagyméretű adatközpontjai rugalmasan bővíthető kapacitást és fenntartható növekedési platformot biztosítanak ügyfelei számára, miközben együttműködnek a létesítményeknek helyet adó közösségekkel annak érdekében, hogy minden fél számára értéket teremtő kapcsolat alakuljon ki.

 

A tervezésnél is kiemelt szempont a fenntarthatóság 

 

A STACK adatközpontjai világszerte 100 százalékban megújuló energiával működnek, a tervezésüknél alapfeltétel a víz- és energiahatékonyság, valamint az optimális hűtőrendszer. A vállalatot a milánói adatközpontja kialakításában a Schneider Electric támogatta, az együttműködésnek köszönhetően a MIL01A jelzésű létesítménye energiahatékonysági mutatója** (PUE érték) 1,3, míg a vízfelhasználás hatékonysági mutatója*** 0,8, mindezt pedig az ASHRAE TC9.9 hőtechnikai irányelvek betartása mellett képes nyújtani a komplexum. 

 

 

A legmagasabb szintű hatékonyság elérése érdekében a STACK a MIL01A létesítményben a Schneider Electric nagy hatékonyságú Galaxy VX UPS-ét használja Li-Ion akkumulátorokkal, amely eConversion üzemmódban akár 99 százalékos energiahatékonyságot is képes biztosítani. Emellett a létesítményben Schneider Electric rackeket, szervertermi légkondicionáló egységeket (CRAC), elektromos elosztókat és kapcsolóberendezéseket alkalmaznak. A STACK több EMEA-régióbeli létesítményében saját, egyedi fejlesztésű hűtési technológiákat is használ, amelyek lehetővé teszik az esővíz összegyűjtését, csökkentve ezzel a közüzemi vízkészletektől való függőségét, és minimalizálva az értékes erőforrások felhasználását.

 

A szoftver szintén kritikus fontosságú a hatékony működés szempontjából. A MIL01A adatközpontban a STACK a Schneider Electric EcoStruxure platformját használja, beleértve a Data Center Expert, EcoStruxure IT Expert és Power Monitoring Expert modulokat, hogy átfogó betekintést és ellenőrzést nyerjen a működési környezetbe. Az EcoStruxure által működtetett épületirányítási rendszer (BMS) összekapcsolódik az adatközpont elektromos, gépészeti és egyéb kritikus rendszereivel, segítve az energiafogyasztás felügyeletét, automatizálását és csökkentését a hatékonyabb és holisztikusabb működés érdekében. 

 

„Világunk egyre inkább digitalizálódik és egyre inkább összekapcsolódik, így kiemelten fontos, hogy az adatközpontok és a digitális infrastruktúra erejét egy zöldebb és fenntarthatóbb jövő érdekében használjuk ki. A STACK-hoz hasonlóan gondolkodó szervezetekkel való proaktív együttműködéssel, valamint a fenntarthatóságba való befektetéssel úgy gondoljuk, hogy iparágunk létfontosságú szerepet játszhat a szén-dioxid-mentesítés felgyorsításában” – mondta el Marc Garner, a Schneider Electric „Secure Power” részlegének európai tevékenységéért felelős ügyvezető alelnök.

 

„A STACK a környezeti fenntarthatóságnak és társadalmi hatásoknak stratégiai jelentőséget tulajdonít. Fejlett módszereket alkalmazunk a megújuló energiaforrások beszerzésére, a fogyasztás kezelésére és az erőforrások megőrzésére, és az olyan vállalatokkal való együttműködés, mint a Schneider Electric, segít abban, hogy még jobb partnerek legyünk saját ügyfeleink számára” – hangsúlyozta Michillay Brown, a STACK EMEA ESG alelnöke.

 

_______________________ 

*Az adatközpontokat négy kategóriába sorolják be, ezek közül a legegyszerűbb a TIER 1, míg a legszigorúbb elvárások a Tier 4 létesítményekkel szemben vannak.

**PUE – Power Usage Efficiency (energiahatékonysági mutató), az adatközpont által felhasznált teljes energia és a számítástechnikai eszközök által használt energia hányadosa. Minél közelebb van az érték az 1-hez, annál hatékonyabb egy adatközpont.

***WUE – Water Usage Efficiency (vízfelhasználás hatékonysági mutató), az adatközponti rendszerek által használt víz és a számítástechnikai eszközök által használt elektromos áram hányadosa. Minél alacsonyabb az érték, annál jobb egy létesítmény vízfelhasználási hatékonysága.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50