Több ezer diák vehetett részt a Programozd a jövőd! elnevezésű projektben

MTI Sajtóadatbank, 2023. november 4. 14:39

Többezer diák ismerkedhetett meg az IT világával a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) Programozd a jövőd! elnevezésű, több mint 10 milliárd forintos projektjében – közölte a program lezárása alkalmából az MTI-vel a KIFÜ pénteken.

Azt írták, a projekt hozzájárul a digitális gazdaság fejlődéséhez és fontos szerepe van abban, hogy egyre több fiatal tanul tovább ezen a területen.

 

programozdajovod.hu

 

A közlemény szerint a projekt felsőfokú informatikai képzéseket bemutató pályaorientációs előadásain az elmúlt 5 év alatt csaknem 250 intézményben 17 500 diák vehetett részt. A szakma alapjaival további húszezer általános iskolás is megismerkedhetett a 380 előadás alkalmával. Az utazó IT turnébusz 101 állomásán pedig 13 000 diák interaktív informatika órán vett részt. A kiemelt programnak köszönhetően sikerült a munkaerőpiaci igényeket és elvárásokat beépíteni a felsőfokú informatikai képzésekbe – írták.

 

A projekt a Széchenyi 2020 programban, a KIFÜ konzorciumvezetésével, a Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, a Széchenyi István Egyetem, és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jogutódjaként a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) konzorciumában valósult meg, 10,110 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55