Automata raktárral erősít a Daniella Kft.

forrás: Prím Online, 2023. december 16. 15:27

Éles üzembe kapcsolta automata raktárát a legnagyobb, hazai tulajdonban lévő villamossági nagykereskedő. A fejlesztéssel a kapacitásnövelés mellett a mindennapi megrendelések intralogisztikai folyamatait, az ügyfelek kiszolgálását gyorsítja fel a Daniella Kereskedelmi Kft.

 

Rakodógép segíti a gyors árumozgást

 

A tizenkétezer négyzetméteres nagytarcsai raktárban 12 méter magasságig építették a kétszintes, közel 20 000 ládahely-kapacitást, melybe szinte folyamatosan történik a kisebb méretű ládák be- és kiraktározása. Az összesen 23 sorból és 70 oszlopból álló raktáregység árurendezéséhez eddig emberi erőforrást használtak. Ezt a monoton áruszedő feladatot automatizálták a hazai fejlesztésű és gyártású raktármegoldással. A rendszer lelke így 6 rakodógép lett, amelyek óriási sebességgel, önműködően töltik és veszik át a kéziraktárba tartozó több mint 10 ezer típusú árucikket.

 

 

Ezzel nemcsak gyorsítani tudták az intralogisztikai és belső, adminisztrációs folyamataikat, de az előforduló hibák és túlórák számát is jelentősen mérsékelték. Az eddig az ezen a területen dolgozó 8 munkatársat a cég megtartotta, és más területekre, magasabb hozzáadott értéket teremtő tevékenységhez irányította át.

 

 

A legfejlettebb raktárnak tervezték

 

A főként saját erőből finanszírozott projekt technológiai kivitelezője a LOG-X Kft. volt, amely az intralogisztikai fejlesztéshez Siemens-technológiát is használt. Így Siemens-eszközök végzik a 6 rakodógép precíziós mozgatását, támogatják a gépek és a központi egység közötti kommunikációt, valamint folyamatos wifikapcsolat biztosítja a villámgyors végrehajtást. Emellett a rendszer használatához szükséges érintőképernyős kijelzőket szintén a technológiai vállalat biztosította.

 

 

A Daniella Kft. közel 400 főt foglalkoztat, árbevétele tavaly meghaladta a 34 milliárd forintot. A cég 2021-ben nyitotta meg nagytarcsai logisztikai központját, melyet a hazai villamossági piac legfejlettebb és leginnovatívabb raktárának álmodott meg, és melyben a nemrégiben elindult robotizált rendszer segíti a munkafolyamatokat.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50