Nagy sikerű pénzügyi esettanulmányi versenyt rendezett a Széchenyi István Egyetem

forrás: Prím Online, 2024. február 9. 09:59

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV) Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal bíró ilyen versenye, amelyet az idén már 22. alkalommal rendezett meg a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. A rendezvényen hazai és határainkon túli felsőoktatási intézmények csapatai adtak számot tudásukról.

 

Az online fordulót követően, február elején rendezte meg a XXII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny személyes részvétellel zajló fordulóját a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. A programot dr. Remsei Sándor, az egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának dékánja nyitotta meg, majd Kaisz Krisztián, az idei esettanulmányt biztosító vállalat, a Kays Kft. tulajdonosa ismertette cégük működésének alapelveit. A főtámogató képviseletében Kovács Tibor, az MBH Bank Vállalati Üzletközpont vezetője és dr. Vinkóczi Tamás szakkollégiumi programigazgató köszöntötte a csapatokat, a zsűritagokat, a felkészítő oktatókat és a szervezőket. A verseny során a csapatok az online forduló során leadott megoldásaikat prezentáltak, amelyeket a zsűri magas színvonalúnak ítélt.

 

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny résztvevői. (Fotó: Horváth Márton)

 

A végeredmény:

 

1. KIWIK, Soproni Egyetem, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar

2. Fájnensz 2.0, Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar

3. Economus, Miskolci Egyetem, Gazdaságtudományi Kar

4. JP Consulting, Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar

5. ConsulTigers, Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar, Kolozsvár

6. Cápák, Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar 

7. Four Support, Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar

8. ENIGMA, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar

9. Quantum, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Kaposvári Campus 

10. Keleti bajnokok, Óbudai Egyetem, Keleti Károly Gazdasági Kar

11. XYZ, Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar

 

Az „A” döntő különdíját a Széchenyi István Egyetem, míg a „B” döntőét a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem csapata nyerte.

 

Az eredményhirdetésen három szakkollégiumi díjat is kiosztottak a kiemelkedő szakmai teljesítmény díjazásaként Hamuth Mónikának, Németh Anikónak és Pintes Orsolyának, a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak. Elismerésben részesült Kovács Adél, a kriptokvíz nyertese is, aki szintén a győri gazdaságtudományi karon végzi tanulmányait.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59