Ismét a legfenntarthatóbban működő vállalatok között a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2024. február 21. 09:58

Idén is felkerült a Schneider Electric a Corporate Knights által összeállított, a legfenntarthatóbban működő vállalkozásokat bemutató százas toplistára. A társaság immár 13. alkalommal szerepel a rangsorban, amelynek összeállításához közel 7000 nagyvállalat eredményeit és teljesítményét vizsgálták meg.

 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat idén is szerepel a Corporate Knights legfenntarthatóbban működő vállalkozásokat bemutató globális, százas toplistáján. A cég iparágán belül az első, összesítésben pedig a 7. helyet szerezte meg. 

 

A Corporate Knights évente összeállított rangsorának elkészítéséhez 25 kulcsfontosságú teljesítménymutatót (KPI) értékelnek, többek között az erőforrás-gazdálkodásra, a pénzügyi eredményekre, a munkavállalókkal való bánásmódra, a fenntarthatóságot előmozdító befektetésre vonatkozó, nyilvánosan közzétett információk alapján. Az idei lista elkészítése során közel 7000, éves szinten egymilliárd dollár feletti árbevételt elérő tőzsdei vállalatot vizsgáltak meg. 

 

 

Az, hogy a Schneider Electric idén is bekerült a rangsorban a top 10-be egyértelmű elismerése a vállalat példamutató teljesítményének az ESG (környezeti, társadalmi és irányítási szempontok) minden területén, valamint annak, hogy a fenntarthatóság beépült a cég üzleti stratégiájába és megoldásaiba. A Schneider Electric a saját iparágán belül az egyetlen vállalat, amely 2012 óta hat alkalommal szerepelt a rangsor 10 legjobb társasága között. 

 

A Schneider Electric fenntarthatósági törekvéseit a közelmúltban az S&P Global hitelminősítő cég is elismerte, amely ismét felvette a vállalatot a „Dow Jones Sustainability World Index” listára tavaly ősszel. A társaság a 13. egymást követő évben szerepelt ebben a rangsorban, a 2023-as évre vonatkozó fenntarthatósági értékelése szerint a lehetséges 100-ból 88 pontot ért el az ESG-teljesítményt vizsgálva, amivel iparágán belül az első helyen végzett. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

2024. április 30. 13:02

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14