Már magyar startupok is jelentkezhetnek az ORLEN Skylight akcelerátor programjába

forrás: Prím Online, 2024. március 26. 15:26

Április 2-ig tart a jelentkezés az ORLEN Skylight programjának tizedik fordulójára, amelynek keretében az ORLEN Csoport világszerte több tucat startupot támogat. A vállalat a 2021-es indulás óta 8 pilot projekt megvalósítását segítette, 15 fejlesztés pedig jelenleg is fut. A most induló ciklusban öt technológiai és üzleti kihívásra várja a vállalat a résztvevők megoldásait. A feladatok között szerepelnek a digitalizáció, a hatékony- és alacsony szén-dioxid-kibocsátással járó energiatermelés kihívásai, a töltőállomások korszerűsítése, valamint a jövő fogyasztói elvárásaira való felkészülés is az ipar 4.0 mellett. 

Az ORLEN Skylight akcelerátor egy dinamikusan fejlődő kezdeményezés, amely egy multinacionális vállalat tapasztalataival segíti az innovatív megoldásokat kínáló startupok fejlődését. A kezdeményezés lehetővé teszi a jelentkezők számára, hogy olyan technológiai tudásra tegyenek szert, amellyel fontos üzleti kihívásokat oldhatnak meg. A pályázaton nyertes projektek pénzügyi támogatást kapnak a kísérleti megoldásuk megvalósításához, valamint szakértői támogatásban részesülnek, használhatják az ORLEN infrastruktúráját a tesztelésre, a legkiemelkedőbb vállalkozások pedig a Csoport stratégiai partnereivé is válhatnak. A program 2021. júliusi indulása óta 9 toborzási fordulón van túl, az ORLEN eddig 24 startup vállalkozással indított együttműködést.

 

 

„Évről évre egyre nagyobb az ORLEN Skylight program iránti érdeklődés. A 2023-as év ebből a szempontból kivételes volt, hiszen a kutatás-fejlesztési programot követően hat ígéretes vállalkozással is stratégiai partnerséget kötöttünk. Nagy öröm számunkra, hogy idén már magyar cégek is jelentkezhetnek, hiszen jól tudjuk, milyen innovatívok a magyar vállalkozók. Hiszünk benne, hogy ez a nyílt innovációs modell hozhatja el a jövő fontos fejlesztéseit, az ORLEN Csoport éppen ezért legalább három új felvételi fordulót tervez 2024-re” – mondta el a programról Jaroslaw Szeliga, az ORLEN Magyarország ügyvezető igazgatója.

 

2023-ban a Skylight akcelerátor program három fordulója is lezajlott, összesen 200 pályázat érkezett be lengyel és külföldi startupoktól, közel 80 kihívás kapcsán. Tavaly nyolc projekt zárult le, amelyek közül hat pozitív ajánlást kapott a kereskedelmi megvalósításra. A közelmúltban megvalósult projektek közé tartozik például a teljesen automatizált ZINU Shop elindítása a varsói Zachodni vasútállomáson, a Ledholo által kifejlesztett innovatív holografikus technológia és a CThings – az 5G, az ipari IoT és a felhőalkalmazások területére szakosodott startup – által tervezett távoli szennyvízfelügyeleti rendszer megvalósítása.

 

A Skylight akcelerátor program 10. fordulójára 2024. április 2-ig jelentkezhetnek a magyar startupok is. Az ORLEN Csoport olyan projekteket keres, amelyek aktuális üzleti kihívásokra választ adnak. A pályázati felhívás és további információ elérhető a program weboldalán: www.orlen.pl/en/about-the-company/innovations/accelerator.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50