A Zyxel Group bekerült az S&P Global 2024-es fenntarthatósági évkönyvébe

forrás: Prím Online, 2024. április 3. 16:29

A Zyxel Groupot a legjobb 5 százalékos teljesítményt nyújtó vállalatok közé sorolták – és egyike annak a négy cégnek, akik az iparágban szerepelnek a benchmark kiadványban.

A Zyxel Group bekerült az S&P Global 2024-es fenntarthatósági évkönyvébe. A vállalat kiemelkedő teljesítményét a "Top 5%" és az "Industry Mover" kategóriában is elismerték. Ezzel is díjazva a fenntartható környezeti, társadalmi és kormányzati (ESG) gyakorlatok iránti rendíthetetlen elkötelezettségét.

   

Az S&P Global Sustainability Yearbook az iparágban vezető fenntarthatósági gyakorlatot folytató vállalatokat bemutató kiadvány, amely világszerte a befektetők és a kormányok számára elsőszámú referenciaként szolgál. A vállalatokat az előző évi ESG-teljesítményük alapján értékelik. A 2024-es évkönyvbe mindössze 759 csúcsteljesítményt nyújtó vállalat került be – ez a töredéke a 62 iparágban figyelembe vett több mint 9400 vállalatnak. A kommunikációs berendezések iparágából mindössze négy vállalat került be a válogatásba: a Zyxel, a Cisco, az Ericsson és a Wistron NeWeb.

 

 

Az S&P Global legutóbbi értékelésében a Zyxel magas pontszámot kapott az "Energiafogyasztás", a "Folyamatinnovációk" és a "Termékinnovációk" területén. A vállalat a "IT hálózatbiztonsági intézkedések" terén is jól teljesített a kiberbiztonsági teljesítményéért, míg az emberi jogok hangsúlyozása a munkatársak és a partnerek számára szintén elismerést kapott.

 

A Zyxel Group a 2050-re a nettó nulla kibocsátás elérése iránti elkötelezettségének részeként digitális menedzsmentplatformot indított, hogy a Science Based Targets kezdeményezés (SBTi) gyakorlatának megfelelően nyomon kövesse a szén- és energiaforrás-felhasználást a csoportjában és a beszállítói láncban. A Zyxel Group a beszállítói láncát is az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gyakorlatok átvételére ösztönzi olyan kezdeményezésekkel, mint például a Zero Carbon Academy képzési programja.

 

A vállalat fenntarthatóság terén elért kézzelfogható fejlődése további hazai és nemzetközi elismeréseket kapott, többek között az MSCI ESG 2023-as A minősítését, valamint a 2023-as tajvani vállalati fenntarthatósági díjátadón a fenntarthatósági jelentéstételért járó arany minősítést és az információbiztonsági vezetői díjat.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14