Elektrim-Vivendi ügylet véglegesítése

MTI Sajtóadatbank, 2001. szeptember 5. 08:46
Végső megállapodás született kedden a lengyel Elektrim ipari és távközlési csoport és a francia Vivendi Universal multimédia-óriás között arról, hogy az utóbbi ellenőrző többségi részt szerez az előbbi távközlési üzletágában, amelynek része a Polska Telefonia Cyfrowa, a legnagyobb kelet-európai mobilszolgáltató is.
A Reuters és a Dow Jones nem hivatalos forrásokra hivatkozó, egybehangzó jelentései szerint a végleges egyezséget kedden kora reggel írta alá a két cég. A 709 millió eurós - készpénzfizetést és az Elektrimnek nyújtandó rövid lejáratú kölcsönt tartalmazó - ügylet körvonalairól már június végén megegyezett a lengyel és a francia vállalat, de a végső részletekről a július végében megszabott határidőn túl is zajlott a vita. Az idézett források szerint azonban most megszületett a végső egyezség, jóllehet ennek részleteiről a hivatalos bejelentésig a nyilatkozók nem kívántak beszélni.

Az ügylet révén a Vivendi részesedése a vegyes vállalkozás formájában működtetett Elektrim Telekomunikacjában 49 százalékról 51 százalékra nő. Mivel az Elektrim Telekomunikacja birtokolja a Polska Telefonia Cyfrowa 51 százalékát, a Vivendi gyakorlatilag ebben a szolgáltatóban is ellenőrző részhez jut - írta a Dow Jones. Az Elektrim papírja kedden kora délután 1,0 százalékos nyereséggel 20,80 zloty volt a varsói tőzsdén.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50