Közeleg a MusicNet beindulása

Tóth Kristóf, 2001. szeptember 16. 21:12
A MusicNet előfizetés-alapú online zeneszolgáltatást a RealNetworks Inc. készíti három vezető lemezkiadó megbízásából. A szolgáltatás a kiadók elmondása alapján hamarosan beindulhat.
"A partnereink néhány héten belül megkapják a rendszert annak végleges formájában" - mondta Richard Wolpert, a közös vállalkozás stratégiai főtanácsadója. A RealNetworks Inc. által kifejlesztett és üzemeltetett szolgáltatás a tervezett őszi beindulását követően az AOL Time Warner-féle Warner Music, az EMI Group, valamint a Bertelsmann AG-féle Bertelsmann Music Group (BMG) zenéit fogja kínálni az előfizetőknek. A független lemezkiadó óriás Zomba zenéi szintén részét képezik majd a MusicNet szolgáltatásnak.

A MusicNet riválisa, a PressPlay online zeneszolgáltatás eredetileg szintén heteken belül beindulhatott volna. Mivel a PressPlay alkalmazottjainak döntő többsége New Yorkban tartózkodott, a múlt keddi terrortámadást követően a szolgáltatás beindítását célzó munkálatok ideiglenesen leálltak. A PressPlay fizetős szolgáltatásán keresztül a Vivendi Universal-féle Universal Music, valamint a Sony Music lemezkiadók zenéi lesznek elérhetőek. A PressPlay rendszerét az MP3.com készíti, a zenefájlok pedig a Microsoft fájlformátumát fogják alkalmazni.

A MusicNet gyakorlatilag egy online zenei nagykereskedés lesz, és leginkább partnercégeket fog kiszolgálni, úgymint az AOL, a RealNetworks és a Napster. A Universal Music és Sony Music zenéket kínáló PressPlay szolgáltatás ezzel szemben végfelhasználókat is ki fog szolgálni 70-100 ezer zeneszámot tartalmazó adatbázisából.

A két szolgáltatás a vezetők szerint a késések ellenére is, még idén ősszel beindul.

Kulcsszavak: Pressplay zene MusicNet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50