Apple újdonságok kedden

Tóth Kristóf, 2001. október 14. 07:58
Különböző források szerint az Apple Computer képviselői kedden mutatják majd be az új iBook laptopokat, valamint a high-end kategóriás új Titanium PowerBook G4 notebookokat. Az újdonságok bejelentésére egyébként egy nappal azelőtt kerül majd sor, hogy az Apple nyilvánosságra hozza a negyedik negyedéves gazdasági mutatóit.
A magukat megnevezni nem kívánó források szerint az Apple új hordozható számítógépei a designjukat illetően nem estek át túl nagy változásokon, ami azt jelenti, hogy az új Apple számítógépekben a gyorsabb processzor, a nagyobb memória, valamint a nagyobb kapacitású merevlemez jelenti az igazi újdonságot. Gillian Munson és Stirling Levy, a Morgan Stanley piackutató cég szakértői szerint egyébként az Apple iBook számítógépek annyira kelendőek manapság, hogy az Apple még akár várhatott is volna a modellfrissítéssel, persze egyáltalán nem baj, hogy erre már most sort kíván keríteni a cég. A szakértők szerint a PowerBook notebookok esetében már más a helyzet.

"A legfrissebb adataink szerint az Apple iBook számítógépek Egyesült Államokbeli, valamint európai fogadtatása manapság rendkívül kedvező, ami azt jelenti, hogy ezek az Apple gépek modellfrissítés nélkül is képesek lennének piaci pozíciójuk megtartására. A PowerBook notebookok esetében az eladási mutatók legfeljebb átlagosnak nevezhetők, vagyis az Apple nagyon jól teszi, hogy felfrissíti ezen termékcsaládját" - nyilatkozta Stirling Levy.

A felfrissített Apple Titanium PowerBook modellekbe új ATI grafikus chipek, nagyobb merevlemezek, valamint gyorsabb processzorok lesznek rendelhetőek. Különböző források szerint nagyon valószínű, hogy az új PowerBook számítógépekbe 667 MHz-es, és 550 MHz-es processzorok is rendelhetők lesznek, mely chipek révén komoly sebességnövekedés várható a jelenlegi 400, illetve 500 MHz-es processzorokkal szerelt PowerBookokhoz képest. A cupertinoi (Kalifornia) székhelyű Apple ezenkívül természetesen CD-RW meghajtókat is kínál majd felfrissített hordozható számítógépeibe, és valószínűleg CD-RW/DVD drive-ok is rendelhetők lesznek az új modellekbe. Az új Apple iBook laptopok a várakozások szerint alaphelyzetben 15, vagy 20 GB-os merevlemezzel, valamint 128 MB memóriával rendelkeznek majd, azonban egyelőre mind az új iBook, mind az új PowerBook modellek ára kérdéses.

Kulcsszavak: Apple notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36