Ingyenes CD-csomag a biztonságos vállalati rendszerekért

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 14. 23:27
A Microsoft Magyarország Kft. az anyavállalat októberben meghirdetett biztonsági kezdeményezése, valamint főleg a hazai kis- és közepes vállalatoktól érkező visszajelzések elemzése után biztonsági együttműködést indított stratégiai partnereivel, az Icon Számítástechnikai Kft.-vel és az Insurance Technology Kft.-vel.
Főleg a kis- és közepes vállalatoknál gyakori, hogy megfelelő erőforrás hiányában a megvásárolt Windows szerverek gyári konfigurációval lépnek működésbe, s nincsenek a cég informatikai infrastruktúrájának, online ügyvitelének megfelelően beállítva, konfigurálva. Erőforrás és szakértelem hiányában idővel szinte kezelhetetlenné válik e vállalatoknál a szükséges hibajavítások letöltése, és egyre nagyobb a kockázata annak, hogy előbb-utóbb egy ártó szándékú, a világhálón vagy levelezőrendszeren keresztül terjedő vírus vagy hackertámadás komoly károkat okozhat.

Nemzetközi felmérések szerint az informatikai rendszerekben leggyakrabban előforduló biztonsági problémákat 3 fő kategóriába lehet sorolni: az operációs rendszer nem megfelelő biztonsági frissítése és beállítása, az alkalmazások sebezhetősége, az oktatás és erőforrások hiánya.

A biztonsági problémák ezen területein kíván a Microsoft Magyarországi Kft. és partnere, az Insurance Technology Kft. támogatást nyújtani a Microsoft operációs rendszert használó kis- és közepes vállalatoknak. Ennek keretében egy biztonsági szakértelmet nem igénylő, a rendszerek sebezhetőségét csökkentő, ingyenes CD-n terjesztett programcsomag készült. A CD jelenleg Windows 2000 kiszolgálóra és munkaállomásra készült el, a későbbiekben pedig Windows XP és Windows NT platformon is elérhető lesz.

A magyar nyelvű Security CD Windows 2000-re készült verziója már megjelent a CHIP magazin decemberi mellékleteként. A Windows XP-t is támogató verzió a teszteléseket követően várhatóan 2002. január közepétől lesz rendelhető ingyenesen a Microsoft Ügyfélszolgálatánál. (2MSINFO – 267-4636) a Microsoft regisztrált Windows 2000, Windows XP felhasználói és partnerei számára.

A magyar webszerverek biztonsági ellenőrzése

A Microsoft Magyarország kezdeményezően felkeres minden Microsoft-alapon működő webszerver-üzemeltetőt, s felajánlja, hogy ingyenesen ellenőrzi, hogy a biztonsági rések megszüntetése nem maradt-e el. Az ellenőrzés nem teljes körű, de a leggyakrabban problémát okozó és legkönnyebben megszüntethető támadási felületeket igyekszik megtalálni.

Az Icon Számítástechnikai Kft. igény szerint elvégzi a fenti ellenőrzéseket. Az Icon által nyújtott ingyenes ellenőrzéssel kapcsolatos információk megtalálhatók a Microsoft Magyarország hivatalos weboldalán: http://www.microsoft.com/hun/iis

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59