M1: Családfa online

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 17. 13:15
Szeptember 20-tól minden második csütörtökön öt órától, az M1-en a Szociális és Családügyi Minisztérium családi magazinja látható Családfa címmel. A műsorban a családi élet különböző aspektusait vizsgáló kérdések és válaszok hangzanak el, továbbá gyereknevelési és családmenedzselési problémákat dolgoznak fel a meghívott szakértők. Az adás tervezői kezdetektől arra készültek, hogy internetes továbbgondolási lehetőséget nyújtsanak nézőiknek. A feldolgozott témák jellegéből is következett ez a forma, hiszen a felvillantott mikrotársadalmi problémákra nincsenek generális megoldások.
A műsor online médiapartnerének a Hölgyfórumot (www.holgyforum.hu) választotta a szerkesztőség. A netújság főszerkesztője, Luntz Andrea elmondta: olyan főoldali bannerről induló háttérsite-okat terveztek, amelyek nemcsak informálnak a jövőbeni és a múltbeli műsorokról, hanem lehetőséget teremtenek az adásba való bekapcsolódásra is. A műsor alatt folyamatosan futottak az e-mail hozzászólások. A programhoz illeszkedő fórumok vitáinak anyagát figyelembe vették a következő adások szerkesztésében.

A Családfa nézettségi indexe 35 000-ről indult, a decemberi utolsó adásnál már átlépték a százezres határt. A szponzor minisztérium szakértői szerint az online elérhetőség és párbeszédfelület kialakítása feltétlenül hozzájárult a magazin népszerűségének növeléséhez.

A műsor folytatódik, további nyolc adás előkészítése zajlik. Az online-partner továbbra is a Hölgyfórum lesz, de más női netzsurnálok bekapcsolását is tervezik.

Kulcsszavak: website MTV1

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50