Új zeneoldalt indított a Yahoo

Tóth Kristóf, 2001. december 17. 22:40
A Yahoo hétfőn indította útjára új zeneoldalát, a Launch.com-ot, amely számos új szolgáltatással várja a látogatókat.
A Yahoo Inc. új weboldala a Launch Media júniusi felvásárlását követően jött létre, és felhagy a Yahoo szokásos elnevezési stratégiájával. A társaság a Geocities és Broadcast.com weboldalakat közelmúltbeli megvásárlásukat követően Yahoo Geocities és Yahoo Broadcast.com-ra nevezte át.

A médiacég törekvése egyébként egyértelmű, a társaság olyan konkurenseket szeretne magamögé utasítani az internetes médiaiparban, mint a szoftveróriás Microsoft, illetve az AOL Time Warner, hogy vezető szerephez jusson. A Launch.com, amely mint leányvállalat végzi majd tevékenységét, különféle zenével kapcsolatos tartalmat fog szolgáltatni, mint exkluzív fényképfelvételek, toplisták és előadókkal kapcsolatos információk, érdekességek. A weboldal emellett lehetőséget kínál a lemezkiadóknak, hogy online népszerűsítsék előadóik új albumait, illetve felhívják a figyelmet a koncertekre és egyéb eseményekre.

A weboldal szolgáltatásának felhasználói mindemellett zenét is hallgathatnak majd. "Zene, ami hallgat rád" - áll a weboldal flashüdvözletében, amikor a Yahoo weboldal látogatói music fülre kattintanak. Az előfizetők saját videomenütket készíthetnek maguknak, valamint hallgathatják a Launchcast rádióadásait.

A Yahoo folyamatosan bővíti szolgáltatásainak körét, ezért a társaság a közelmúltban több céget is felvásárolt, és a HotJobs.com-ot is megpróbálta megszerezni. A Launch.com-ot működtető leányvállalatot a Launch Media alapítói, Dave Goldberg és Bob Roback fogják vezetni.

Kulcsszavak: onlineszolg Yahoo zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36