Beindította online zeneszolgáltatását a Pressplay

Tóth Kristóf, 2001. december 19. 22:47
A Pressplay azonos nevű, előfizetés-alapú online zeneszolgáltatásán a szerdai debütálást követően a Universal Music, Sony Music és EMI Recorded Music kiadók zenéit fogja kínálni felhasználóinak.
A Sony Music és Universal Music lemezkiadók által működtetett Pressplay közös vállalkozás szerdán hosszas késéseket követően hivatalosan is elérhetővé tette előfizetés-alapú online zeneszolgáltatását. A szolgáltatás felhasználói meghatározott havi előfizetési díjért zeneszámokat tölthetnek le, illetve adatfolyam-alapú zenéket hallgathatnak a Pressplay partnerein keresztül, vagyis a Yahoo, a Microsoft MSN Music, illetve a Roxio weboldalán.

A szolgáltatás egy kéthetes, ingyenes kipróbálási periódussal indul, amely keretében a felhasználók egyenként 20 zeneszámot tölthetnek le, illetve 200 dalt hallgathatnak meg online, adatfolyam formájában. A próbaidőt követően az előfizetőknek a letöltött zeneszámok mennyiségétől függő előfizetési díjat kell majd fizetniük. A felhasználók a letöltött zeneszámokból a Roxio CD író szoftverével audió CD-t is készíthetnek.

A Pressplay szolgáltatásának beindításával megkezdődött a lemezkiadók harca a zeneszámok interneten keresztüli, illegális terjesztése ellen. Az elemzők szerint kérdéses azonban, hogy az új, fizetős szolgáltatások sikeresek lehetnek-e az olyan ingyenes hálózatok mellett, mint a KaZaA, a MusicCity vagy a Gnutella. Mindez feltehetően attól függ majd, milyen minőségű szolgáltatást tudnak kínálni a lemezkiadók, milyen áron. A Pressplay rivális szolgáltatása, a Warner Music, BMG és EMI kiadók által támogatott MusicNet a közelmúltban vált elérhetővé a RealNetworks és America OnLine (AOL) előfizetők számára.

A Pressplay a következő előfizetési opciókat kínálja:

  • Basic: 30 letöltés, valamint 300 meghallgatható audió adatfolyam havi 9,95 dollárért.
  • Silver: 50 letöltés, 500 meghallgatható audió, 10 audió CD-írás havi 14,95 dollár.
  • Gold: 75 letöltés, 750 meghallgatható audió, 15 audió CD-írás, havi 19,95 dollár.
  • Platinum: 100 letöltés, 1000 meghallgatható audió, 20 zene CD-írás, havi 24,95 dollár.

A Pressplay letöltés opciója görgethető letöltéseket tartalmaz, vagyis a fel nem használt letöltések a későbbiekben felhasználhatóak maradnak. Hiányosság viszont, hogy a zeneszámok nem tölthetők át hordozható zenelejátszókra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05