44 százalékkal csökkentek a Palm eladásai

Tóth Kristóf, 2001. december 20. 23:15
A PDA késziszámítógépeket gyártó Palm Inc. nyilvánosságra hozta negyedéves piaci eredményeit, amelyek drasztikusan visszaeső bevételekről, valamint 25 millió dolláros veszteségről tanúskodnak.
A november 30-ával véget érő pénzügyi negyedév 290,6 millió dollár bevétel mellett 25,2 millió dolláros veszteséget hozott a kéziszámítógépeket, valamint PDA operációs rendszereket készítő Palm Inc. számára. A társaság egy évvel korábbi eredménye 27,5 millió dollár nyereség volt 522,2 millió dollár bevétel mellett. A mostani mutatók ehhez képest drasztikus visszaesésről árulkodnak.

Kevésbé borús azonban a társaság eladási mutatója, amely szerint a Palm Inc. az elmúlt pénzügyi negyedévben 36 százalékkal több PDA eszközt adott el, mint egy évvel korábban, szám szerint 1,51 millió darabot. A bevétel csökkenését a Palm kéziszámítógépek átlagárának 227-ről 164 dollárra esése okozta.

Eric Benhamou, a társaság elnöke és ideiglenesen kinevezett vezérigazgatója elmondta, hogy a Palm helyzete az utóbbi időben stabilizálódott, és az átszervezések költségeivel együttesen a társaság a korábbi elvárásoknak megfelelően szerepelt az elmúlt három hónapban. Benhamou hozzátette, hogy a Palm Inc. jelentősen le tudta csökkenteni költségeit, a kéziszámítógépek raktárkészlete pedig hat hetesre fogyott a korábbi 16 hetes szintről.

A vezető elismerte, hogy az idei év igen nehéz volt a Palm számára. Elmondása szerint a társaság nem hajtotta végre elég gyorsan a fejlesztéseket, a jövő évben azonban behozza lemaradását. Benhamou számos komoly célt tűzött ki a társaság számára, mint például a hardver és szoftver részleg különválasztásának végrehajtása még a jövő évben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50