Új időszámítás a távközlésben?!

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 25. 12:49
A hírközlési törvény értelmében megszűnt a Matáv piaci monopolhelyzete, és a szabad verseny megindult a távközlési piacon is. Eddig 7 cég nyújtotta be a szolgáltatási igényét a HíF-nek, azonban a tényleges verseny csak a jövő év elején kezdődik.
A 2001. december 23-ától hatályos törvény értelmében a HíF-nek 30 nap áll a rendelkezésére, hogy elbírálja a Matáv, Vivendi, PanTel, Kábelnet, E-tel, Matávcom és a Global igényeit. Az elbírálás határideje, valamint az új szolgáltatások bevezetésének időtartama miatt a tényleges versenyhelyzet csak a jövő év elejére-közepére alakul ki, amelynek eredményeképpen remélhetőleg csökkenni fognak a belföldi távolsági és külföldi hívások díjai. Frischmann Gábor elnök szerint a verseny nem lesz annyira kiélezett a helyi hívások piacán, ezért várhatóan az internetezés költségei nem fognak látványosan csökkenni.

A fogyasztók szemszögéből nézve a szolgáltatási verseny megindulása a gyakorlatban azt eredményezi, hogy lehetőségünk lesz akár egyedi hívásonként is szolgáltatót váltani, amelyet egy 15-tel kezdődő négyjegyű szám tárcsázásával tehetünk majd meg.

A SuperGamezen december eleje óta fut egy felmérés, amelyet 23 nap alatt 2044 válaszadó töltött ki. A felmérés szerint a válaszadók 29%-a a távközlési költségek csökkenésére számít, 29% pesszimista a piac liberalizációját illetően, 28% nem számít hirtelen változásra, valamint 15% szerint drágulni fognak a távközlés költségei.

December végén megszűnik a távközlési monopólium. Mire számítasz?

  • A verseny miatt olcsóbb lesz a netezés - 29%
  • Még nem tudom, egy biztos, megisszuk a levét... - 29%
  • Nem változik semmi egyelőre - 28%
  • A szolgáltatók felosztják a piacot és drágább lesz a netezés - 15%

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36