Ricoh Aficio 1022/1027 – multifunkciós digitális irodai megoldás

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 10. 13:13
A két új Aficio modell bemutatásával a Ricoh lefedi az összes igényt a kis és közepes méretű irodákban. Ezek az intelligens többfunkciós rendszerek a digitális előnyöket kombinálják olyan vonzó bővítési lehetőségekkel, mint a fax, nyomtatás, vagy szkennelés funkciók.
Az Aficio 1022/1027 modelleket kifejezetten azon munkacsoportok számára tervezték, amelyek gyors és magas minőségű másolást/nyomtatást várnak el. A nagy sebességen túl (22/27 oldal/perc) a Ricoh megnövelt duplex termelékenységet kínál, mely megegyezik az egyoldalas másolás sebességével. A 600 dpi másolási / nyomtatási felbontással és a 256 szürkefokozattal az Aficio 1022/1027 éles és kristálytiszta szöveget és grafikát produkál.

Az összes beállítás könnyen elvégezhető a nagyméretű, felhasználóbarát érintőképernyő segítségével. A költségellenőrző funkció és a felhasználói kód rendszer külön számolja a másolatok és nyomtatások mennyiségét felhasználónként. Ezzel a megoldással a kiegészítő modulokhoz való hozzáférés is felhasználónként korlátozható.

A professzionális dokumentumkezelést tovább fokozza az Aficio 1022/1027 termelékeny nyomtató/szkenner modulja. A kétoldalas nyomtatáson, szortírozáson, tűzésen kívül a munkacsoportok élvezhetik a próbanyomtatás és a bizalmas nyomtatás előnyeit. A nyomtató/szkenner modul alapkiépítésben tartalmazza a PCL5e/PCL6 nyomtatónyelveket, a PostScript 3 opcionálisan rendelhető. Az alapárhoz tartozik a Ricoh fejlett RPCS nyomtatónyelve, melynek ikonalapú kezelőfelülete gyors elérést biztosít az egyéni beállításokhoz. Ráadásul a Ricoh saját SmartNetMonitor szoftver szolgáltatásai közé tartozik a nyomtatás, a munkák ellenőrzése és vezérlése.

Az Aficio 1022/1027 fax modullal kibővítve a következő vonzó tulajdonságokkal rendelkezik: 33,6 Kbit (3 másodperc/oldal) adatátviteli sebesség, oldalanként 0,8 másodperces beolvasási sebesség. A többportos szolgáltatás támogatja a párhuzamos működést - a faxküldést és fogadást - egyidőben. Ha szükséges, a rendszer felszerelhető ISDN/G4-es modemmel, ezáltal a sebesség 64 Kbit/s-ra növelhető. Az Aficio rendszerek PC-fax szoftverével fax küldhető közvetlenül a felhasználó számítógépéről vagy bármelyik hálózati PC-ről. Továbbá a hálózati fax lehetőség támogatja az egyidejű faxolást, és a Ricoh saját ScanRouter Professional szoftverével a beérkező faxok továbbítását a hálózati munkaállomásokra.

A külön megvásárolható ScanRouter V2 szoftverrel a dokumentumok digitalizálása másodpercekbe telik, mialatt az Aficio 1022/1027 dokumentumszere digitális adatbázisként is használható. A Ricoh DeskTopBinder V2 szoftver megoldással a felhasználók hatékonyan kezelhetik az eltárolt adatokat. Az időtakarékos hálózati szkennelés, adattárolás, ellenőrzés és visszakeresés, (újra)elosztás, (újra)faxolás, (újra)nyomtatás rendkívüli sokoldalúságot nyújt a felhasználóknak.

Az új Aficio dokumentumkezelő széria a Ricoh QSU technológiáját alkalmazva páratlan rövid 15 másodperces felfűtési idővel és 10 másodperces rendelkezésre állási idővel rendelkezik, így az automatikus kikapcsolás funkcióval együtt a környezetet sem terheli feleslegesen.

Kulcsszavak: printer Ricoh fax szkenner

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50