Licenc-optimalizálási szolgáltatás a TDC-től

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. február 7. 13:20
Szoftverlicenc optimalizáláshoz, a cégek szoftverállományának átvilágításához, a jogtisztaság megteremtéséhez nyújt segítséget a TeleDataCast Kft. (TDC) ma bejelentett új szolgáltatása.
A többségi Antenna Hungária tulajdonban levő TDC Kft. új üzletágat indít, a kis- és középvállalatok számára történő szoftverlicenszelési tanácsadást. Ezen tevékenységét a Microsoft Magyarország Kft. korábbi kereskedelmi és marketing igazgatójának, a TDC Kft.-be átigazolt Gerő László szakmai tapasztalataira építve kívánja folytatni, aki az elmúlt években jelentős szerepet vállalt a hazai üzleti szektor illegális szoftverhasználati gyakorlatának visszaszorításában, továbbá a különböző licenc-módszerek elterjesztésében.

Az új üzletág elsősorban azokat a vállalkozásokat kívánja segíteni, amelyekben már alapvetően felmerült egyrészt a legalizálás iránti igény, másrészt, amelyeknek komoly gondot okoz annak eldöntése, vajon melyik megoldás volna a leghasznosabb és leggazdaságosabb - most és a jövőben. A TDC által kínált szolgáltatás a vállalatok azon problémáit oldja meg, hogy milyen licenceket és hogyan érdemes beszerezniük - egy adott technológiai döntésnek megfelelően. Azaz, ha a felhasználás módja adott, akkor meghatározza az ahhoz szükséges felhasználási engedélyek fajtáit, mennyiségét és beszerzésük legkedvezőbb módját. Mindez alapulhat a cég önbevallásán (a. szoftver-beszerzési tanácsadás), vagy a TDC által végzett felmérésen és az ahhoz igazított felhasználási terven (b. szoftver vizsgálat és beszerzési tanácsadás). Természetesen a vállalat középtávú IT elképzeléseihez és terveihez is igazodnia kell a licenszelésnek, így ez is beépítésre kerülhet a kidolgozott szakvéleménybe (szoftver vizsgálat, szoftver-felhasználási és beszerzési tanácsadás).

A tevékenység az első időszakban alapvetően a Microsoft-szoftverek vizsgálatára irányul, elsősorban azok piacvezető volta és az ezen a téren a TDC-hez került kompetencia okán. Természetesen a jövőben ez bármely segédszoftverek és kereskedelmi alkalmazások irányába kibővíthető, illetőleg tervezzük is a bővítést ezen szoftverek irányába. Amire a TDC tevékenysége nem terjed ki, és nem is fog, az a szabad szoftverek és a nyílt forráskódú termékek, valamint az ezekre épülő alkalmazások köre.

A TDC szaktanácsai alapján egy szoftverjogi szempontból legálissá váló átlagos hazai vállalkozás hároméves szinten a mai elfogadott licenc-költség akár egyharmadát is megtakaríthatja!

A TDC legkomplexebb szolgáltatása a Microsoft szoftver vizsgálat, szoftver-felhasználási és beszerzési tanácsadás, melynek során az ügyféllel közösen igyekszik kialakítani egy többéves tervet a szoftverek felhasználására, illetve a bevezetendő új szoftverek integrálására (pl. Microsoft alapú levelezés, adatbázis-kezelés, vállalati belső és külső információs portál, e-commerce, stb), figyelembe véve a jelenlegi felhasználást, a meglévő licenc-állományt és a tervezett fejlesztéseket is.

Ezen tevékenységeket a TDC egy felkészült alvállalkozó, az OSOA Kft bevonásával végzi majd. A TeleDataCast Kft. nem szolgál ki végfelhasználókat közvetlenül, illetve semmiképpen sem forgalmaz szoftver-licenceket, a fenti szolgáltatásokat kizárólag a Microsoft viszonteladói hálózatán ill. magyarországi informatikai vállalatokon keresztül értékesíti.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50