A Compaq megerősíti partnerkapcsolatát az LG-vel

Tóth Kristóf, 2002. március 10. 20:23
A Dél-Koreai LG Electronics újabb jelentős sikert könyvelhet el magának a notebookgyártás terén, a társaság ugyanis szerződést nyert a Compaq Computer Tablet PC eszközeinek gyártásra.
Mivel a Tablet PC eszközök jelenleg még újnak számítanak a piacon, áruk pedig meglehetősen magas, a Compaq közeljövőben megjelenő eszköze iránt kezdetben nem várható túlzottan nagy kereslet. A számítógépgyártó óriás LG Electronics-szal kötött megállapodása azonban ennek ellenére újabb csapást jelent a tajvani notebookipar számára.

Mint ismeretes, a világ második legnagyobb számítógépgyártójaként számon tartott Compaq Computer Corp. a közelmúltban a Dél-Koreai LG-re bízta Pentium 4-M -alapú Presario 2800 notebook sorozatának gyártását. A Presario 2800 elődjét, a Presario 2700-at a tajvani Quanta Computer gyártotta, a Presario 800 ultravékony modell pedig a szintén tajvani Mitac Technology gyáraiban készült.

Egyes szakértők úgy vélik, a számítógépgyártók számára fontos, hogy eszközeiket több különböző gyártótól rendeljék meg, a Compaq-nak azonban semmiképp sem szabad túlságosan az LG-re támaszkodnia. Bár az LG Electronics az egyik legnagyobb LCD panelgyártó, és számos más komponenshez is megbízható beszállítói vannak, a tajvani notebookgyártók sokkal inkább alkalmasak a nagy mennyiségű gyártásra, és alkatrész-beszállítói hálózatuk is igen megbízható. Bizonyos hírforrásuk szerint az LG-re igen komoly próbatétel vár majd, amikor az új notebookok rendelései elérik maximumukat.

A Compaq Computer új Tablet PC eszközei várhatóan szeptemberben jelennek meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50