Itt vannak a világ első kereskedelmi GPRS/i-mode szolgáltatásai

Kollár Csaba, 2002. március 26. 21:24
A mobil helymeghatározások szoftvereit és platformjait fejlesztő Cellpoint bejelentette, hogy a világon elsőként olyan kereskedelmi, helymeghatározásra épülő szolgáltatásokat mutatott be, melyek egyaránt működőképesek a GPRS és a 2,5G hálózatokon is.
A hardvereszközök tekintetében – szól a közlemény – a NEC DPRS-kompatibilis eszközeit használhatják a fogyasztók, és ezen eszközökön keresztül lehet igénybe venni a CellPoint Mobile Location System (MLS) platformját, valamint a Mobile Location Broker-t (MLB) is. Ezek az új szolgáltatások az E-Plus és az NTT DoCoMo jóvoltából Németországban már a közeljövőben elérhetők lesznek.

“Saját i-mode alapú helymeghatározásra épülő szolgáltatásaink a GPRS piacon elsőként vannak jelen. A CellPoint MLS platformja egyaránt működik a 2G, illetve 2,5G hálózatokon, így gyors, erős és az adatforgalmat tekintve nagyon korszerű szolgáltatásokat nyújthatunk ügyfeleink számára” – nyilatkozta Thorsten Dirks az E-Plus képviseletében.

Az i-mode-on alapuló GPRS telefonoknál az adatátviteli sebesség 53,6 kbps, szemben a jelenlegi 9,5 kbps-sel. Ez a nagyobb sávszélesség, valamint a színes kijelzők jelentik a garanciát, hogy a felhasználók nagyon jó minőségű helymeghatározásra épülő szolgáltatásokat vegyenek igénybe, olyanokat, mint a “találd meg a barátodat”, helyi információk, navigáció, közösségi szolgáltatások, vagy játékok.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55