Az Orange a vezeték nélküli LAN biztonságára figyelmeztet

Kollár Csaba, 2002. április 13. 11:53
Az Orange mobiloperátor élesen kritizálta és vissza is utasította a BT terveit, melyek a vezeték nélküli hálózatok (LAN) kiépítéséről szólnak.
A tervek szerint Anglia-szerte a kávézókban, a bárokban, a hotelekben és a repülőtereken vezeték nélküli LAN-ok épülnének ki, miközben a biztonsági követelmények számos esetben nem megfelelőek.

Cynthia Gordon, az Orange üzleti részlegének marketingigazgatója úgy nyilatkozott, hogy „felmérésünk azt bizonyítja, hogy fogyasztóink nem fognak pluszpénzeket csak azért fizetni, hogy a vezeték nélküli LAN-okon keresztül telefonálhassanak, inkább megmaradnak a hagyományos mobiltelefon-hálózatoknál. Ez pedig azt jelenti, hogy nem lesz miből kiépíteni a LAN-okhoz szükséges biztonsági rendszereket”.

Az Orange képviselői közleményeikben azt is kihangsúlyozzák, hogy számos – tőlük független – szakértő véleménye az, hogy a jelenlegi 802.11b szabványon alapuló vezeték nélküli LAN-on keresztül a hackerek különösebb nehézség nélkül „ki-be járkálhatnak”.

Gordon azt is elmondta, hogy ügyfeleik jobban érdeklődnek a GPRS-alkalmazások, semmint a vezeték nélküli szerverek iránt.

Kulcsszavak: +fohir BT LAN security Orange

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59