Az NTT DoCoMo a francia piacon

Kollár Csaba, 2002. április 17. 21:01
Franciaország harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója a Bouygues Telecom a japán NTT DoCoMo-val közösen tartott tájékoztatóján bejelentette, hogy egy éven belül már a franciáknál is elérhető lesz a Japánban népszerű i-mode.
Az együttműködés értelmében a japán cégtől licenceli a technológiát a francia fél, de az ezzel kapcsolatos fejlesztéseket már maga fogja elvégezni.

Keiji Tachikawa az NTT DoCoMo elnöke beszédében úgy nyilatkozott, hogy “nagyon bízunk abban, hogy francia partnerünkkel, a Bouygues Telecom-mal egy nagyon jó üzleti kapcsolatot alapoztunk meg a mostani megállapodásunkkal. Azért is fontos ez a kapcsolat számunkra, mert ezáltal jelentős mértékben erősíthetjük jelenétünket Európában.”

A DoCoMo eddig már több európai partnerrel megállapodott az i-mode szolgáltatással kapcsolatban. A holland, belga, német, és a most bejelentett francia együttműködési megállapodásoknak köszönhetően Európában a közeljövőben mintegy 20 millió i-mode felhasználóval lehet majd számolni.

Dresdner Kleinwort Wasserstein telekommunikációs szakértő szerint “a DoCoMo nagyon kemény üzletpolitikát folytat annak érdekében, hogy az i-mode-ot Japánon kívül is elterjessze. Még az is elképzelhető, hogy a Japánból indult multimédiás vezeték nélküli szabvány az egész világon elfogadott és népszerű hálózatként fog megvalósulni.”

A bejelentés értelmében a Bouygues Telecom számára az i-mode kompatibilis mobiltelefonokat a Matsushita és az NEC cégek fogják szállítani, ami vélhetőleg komoly piaci potenciálvesztést jelent majd az Alcatelnek, különösen a hosszabb távú stratégiai elképzelései realizálásakor.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55