Válassz a web magyar szegmenséből!

, 2002. május 20. 10:05
A Mediker a szokásostól eltérően nem csupán a terméklistát, az árakat és a forgalmazott cikkek technikai paramétereit tette fel a webre. A DigiFénykép honlap (www.digifenykep.hu) ugyanis azzal a céllal is készült, hogy a digitális fényképezőgép kiválasztása előtt elmondja a leendő ügyfeleknek, mi az, amit ajánl nekik a cég, és mi az, amit nem... Így mire eljutunk a döntéshez, pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy az adott célra milyen árkategóriában, milyen márkavilágban érdemes körülnéznünk.
A "Hogyan válasszunk" oldal részletesen elmagyarázza, hogy a gyári prospektusokban, ismertetőkben megjelenő paraméterek - pl. felbontás, képformátum, tömörítés, memória, zoom stb. - mit is jelentenek, mi számít professzionálisnak az adott jellemző vonatkozásában, és mi amatőrnek. Az "Önnek nem ajánlom" mondat például a képfelbontásnál is elhangzik: "Ne válasszunk 1280×960-as felbontásnál szerényebb képességű készüléket!"

A DigiFénykép oldal azt is elmagyarázza, hogy "Manapság a számítógépeket általában 1024×768-as felbontással használják, tehát ha a képeket csak számítógépen kívánjuk megnézni, bőven elég az 1280×960-as felbontás, mivel nagyobb kép úgysem fér rá a képernyőre. A tv-k felbontása még kisebb (720×576), tehát tv-n nézve is kiváló képet látunk. Egy normál méretű fénykép (9×13 cm) kinyomtatásához is elegendő ez a felbontás. Prospektusok készítéséhez viszont kifejezetten ajánlottak a 3-4-5 megapixeles gépek, amelyek képesek akár tömörítetlen képformátumban (TIFF) menteni."

Az oldal és a Mediker boltja ter mészetesen szimbiózisban van egymással, vagyis ha valakinek további kérdései vannak, akkor azt már személyesen is felteheti az üzlet munkatársainak, sőt - a szakszerű kiszolgálás mellett - vásárláskor a vevőnek lehetősége van a raktáron lévő készülékek személyes kipróbálására is.

A cég a nagyobb márkák szinte mindegyikét - Fuji, Nikon, Canon, Olympus, Casio, Sony, Minolta, Kodak, HP - forgalmazza, de emellett árul digitális videokamerákat, fotónyomtatókat, filmszkennereket, diktafonokat, elektronikus noteszeket és MP3-lejátszókat is. Digitális fényképezőgépekből minimum 30 modell van szinte állandóan raktáron, vagyis az egyik legnagyobb választékkal rendelkező üzlet ez, ahol alkalmanként a napi akciók megtekintése sem árt, hiszen egy-egy akciós gépen sok tízezer forintot spórolhatunk meg.

Az összes forgalmazott gép hivatalos forrásból származik, rendelkezik magyar garanciajeggyel és magyar nyelvű leírással (CD vagy nyomtatott füzet formájában).

Vidéki partnereikhez saját futárszolgáltatással igyekeznek még kényelmesebben eljuttatni az árut: nettó 2900 forintért (500 000 forintos értékhatárig) az ország teljes területére a megrendelést követő munkanapon eljut a termék. Kisebb értékű vásárlás esetén postai utánvéttel is vállalják a termékek célba juttatását, ebben az esetben azonban a postai, csomagolási díjat felszámítják.

Kulcsszavak: onlineszolg =dig Mediker

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59