Hordozható audiolejátszó a Coca-Colától

Tóth Kristóf, 2002. május 30. 21:05
A különböző digitális eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Sonicblue, valamint a közkedvelt üdítőitalairól ismert Coca-Cola cég képviselői szerdán közösen mutatták be a nagyközönség előtt a Coke Brand SP50C névre keresztelt eszközt, mely nem más, mint egy az Egyesült Államokban 89,95 dolláros áron kapható hordozható digitális zenelejátszó.
David Huffman, a Sonicblue audiotermékek fejlesztésével foglalkozó részlegének az alelnöke a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a vadonatúj digitális audiolejátszó a két cég között nemrégiben létrejött együttműködési szerződés keretein belül látott napvilágot. Huffman utalt arra, hogy mind a Sonicblue, mind a Coca-Cola számára előnyös az együttműködés, ugyanis mindkét cég elsősorban a tizenévesek körében szeretné tovább növelni népszerűségét, ezen cél elérésére pedig kiváló eszközt jelent a most bejelentett eszköz.

A normál zenei CD-k, valamint a digitális zenefájlokkal teletömött CD-k kezelésével is könnyedén elboldoguló digitális lejátszó a Coca-Cola eddigi történetében mindenképpen példa nélküli, míg társának, a Sonicblue-nak már jelentős tapasztalata van mind a digitális audiolejátszók kifejlesztése, mind a külsős cégekkel történő együttműködés terén. Mint ismeretes, a Sonicblue a közelmúltban a Nike céggel kötött a most bejelentetthez hasonló együttműködési szerződést, melynek keretein belül Nike márkanév alatt forgalomba került egy olyan hordozható digitális audiolejátszó, mely a Coca-Cola újdonságától eltérően nem CD-kről, hanem flashmemóriából szólaltatta meg a különböző zenéket. A Nike PSA/Play nevezetű eszköz egyébként a Sonicblue eddigi egyik legsikeresebb fejlesztésének bizonyult, sőt még jelen pillanatban is rendkívül kelendő. Ezzel együtt immár tudni lehet, hogy a Nike lejátszójának gyártása még idén be fog fejeződni, ugyanis a Nike a Sonicblue-val szakítva a Philips Electronicsszal állt össze nemrégiben.

A most bejelentett Coke Brand SP50C típusjelzésű vadonatúj hordozható digitális audiolejátszó két normál AA elem segítségével működik, valamint 120 másodperces rázkódásvédelemmel rendelkezik. A Sonicblue képviselői egyébként elárulták, hogy a júniustól megvásárolható Coca-Cola-újdonság nagyrészt a Sonicblue Rio Volt eszközeinek technológiai alapjaira épül.

Kulcsszavak: Sonicblue audioplayer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50