Videoüzenet-bemutató Nokia 7650-nel

Kollár Csaba, 2002. július 4. 18:09
A Hantro Products egy olyan szoftverbemutatót tartott, aminek a keretében az érdeklődők megismerkedhettek a mobilkommunikáció videolehetőségeivel, így a kép megörökítésével, megjelenítésével, valamint vezeték nélküli továbbküldésével.
A szoftver Symbian OS-en fut, segítségével a felhasználók felvehetik a videoklipeket egy kamera használatával, amelyet a Nokia 7650-be építettek be. A felvett videoklip közvetlenül küldhető el e-mailben csatolt fájlként, vagy használható fel MMS-ben.

A ma már szabványnak számító MPEG-4 videokódolásnak és dekódolásnak köszönhetően a Nokia 7650-nel felvett videoklipek bármely más MPEG-4-kompatibilis szoftverrel lejátszhatók, akár PC-n, akár multimédiás telefonon. A minél jobb adatközvetítés érdekében a Hantro részt vett számos interoperabilitással kapcsolatos munkában és tesztben. Többek között az International Multimedia Telecommunications Consortium (www.imtc.org) és az MPEG-4 Industry Forum (www.m4if.org) nyilatkozott elismerően a fejlesztéseiről.

A Hantro termékpalettáján megtalálható a valós idejű videokódolás, ahol a másodpercenkénti 30 kép is elérhető, MPEG-4, illetve H.263 kompatibilitás mellett. Mindehhez gyönyörű videominőség párosul, alacsony energiafelvétel, illetve processzorleterheltség mellett.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a jelenlegi 2G és 2,5G eszközök és hálózatok felhasználásával már most képesek vagyunk a 3G elvárásainak is eleget tevő szolgáltatásokat bemutatni. Ez a sikeres bemutató is erősíti vezető pozíciónkat a videotechnológia területén” – nyilatkozta Eero Kaikkonen, a Hantro elnöke.

Kulcsszavak: multimédia mpeg +fohir Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14